U bent hier:

Creatieve gezinsworkshop 'Nooit meer beter'

+1 punt 7 jaar

Lucas is zeven jaar. Hij is ziek en wordt nooit meer beter.
Samen met papa mama en zus denk hij na over leven en doodgaan.

We lezen voor uit 'Nooit meer beter', een prentenboek dat bedoeld is om de dood bespreekbaar te maken met en bij kinderen.

Wat gebeurt er als iemand sterft? Waar ga je heen als je dood gaat? Niemand weet het, maar er bestaan wel heel wat mooie en troostende beelden over.
Aan de hand van het boek praten we over ziek zijn, nooit meer beter worden en sterven.

We gaan creatief aan de slag met de verschillende beelden die er bestaan over de dood.

Deze activiteit wordt begeleid door Lucas for Life vzw (meer info: ucasforlife.org/) en kadert in het Leuvens najaarsprogramma over rouw en verlies. Het volledige programma vind je op de website van Huis van het Kind Leuven.

Ilse: "Het boekje vind ik prachtig, zowel de woorden als de beelden. Vooral het beeld van de tranen van de papa, mama en zoon."

Geertrui: "Bij ons staat het boek gewoon tussen de andere kinderboeken in de kast. Daan (4 jaar) pakt het boek er regelmatig uit zodat ik het nog eens voorlees. Hij luistert altijd weer aandachtig. Hij zegt op het einde elke keer: "Als iemand dood gaat, dan moet je die niet missen he, je kijkt gewoon naar een foto en dan kan je daar nog aan denken." Hij heeft dus al denk ik een eerste, eigen idee over de dood gaan ontwikkelen. Dank u, boekje."

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Tweebronnen
Rijschoolstraat 4
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 7+
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Huis van het Kind Leuven
Contact info@huisvanhetkindleuven.be
016 27 24 90
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Creatieve gezinsworkshop 'Nooit meer beter' op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS