U bent hier:

concert Ten Years After

Concert Pop en rock

De groep wordt in 1966 opgericht. In 1969 krijgen ze wereldbekendheid door op te treden op het Woodstockfestival voor maar liefst 400.000 mensen. Met een elf minuten durende I’m going home breken ze het kot af. Bij de pers halen ze hiermee de 3de plaats na The Who en Jimi Hendrix. In 1970 presteren ze nog beter door voor 600.000 muziekliefhebbers te spelen op het Isle of Wight. Dat zijn nog eens tijden. Rock Werchter is hierbij vergeleken peanuts met 150.000 bezoekers.
De gekendste nummers van Ten Years After zijn I’m going home (staat al jaren in de Top 2000 van Radio 2), Hear me calling (fenomenaal gecoverd door Slade op Slade alive!), Love like a man (een hit in de U.K.), en I’d love to change the world (tegen de Vietnamoorlog). De groep heeft een ijzersterke live reputatie. We verwijzen naar de LP’s Woodstock en Live at the Isle of Wight zonder hun meesterwerk de dubbele Recorded Live te vergeten. Ja man, zonder overdubs noch toevoegingen. Dit is ondenkbaar vandaag.
Toetsenist Chick Churchill en drummer Ric Lee behoren tot de originele bezetting. De charismatische Marcus Bonfanti (34 jaar) op gitaar en zang vervangt de overleden Alvin Lee. Zelf heeft hij drie studioalbums uit. Colin Hodginson hanteert de bas. Hij speelde met grootheden als Mick Jagger (jawel, die met de rubberen lippen), Chris Rea en Whitesnake.
Verwijzend naar hun vorige passages in België kunnen we je verzekeren dat Ten Years After geen opgewarmde kost brengt. Ze serveren een virtuoze mengeling van blues, boogie, jazz en rock. Bovendien geeft Marcus Bonfanti meer ruimte aan de andere muzikanten. Dit wordt gegarandeerd een onvergetelijk concert. Gezien de vlotte voorverkoop is de interesse alvast groot.
Nog een weetje. Vanwaar de naam Ten Years After? Ze veranderen in 1966 hun oorspronkelijke naam Blues Yard in Ten Years After om Elvis Presley te eren. Dit is exact een decennium na Presley’s succesvolle jaar 1956. Vooraf Pigeon, Siskin & Stone (met Misten & Stone van Revenge 88)
Higher Octane (beloftevolle gitaarband)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sport- en cultuurcentrum Zomerloos
Sportstraat 1
8470 Gistel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 11 november 2017
Prijs
Basistarief: 19,00 €
€ 19,0
Reservaties
Contact cultuur@gistel.be
059279871
Links