U bent hier:

CINEMATEK

Film Meerdere filmgenres

In CINEMATEK, filmarchief en -museum, kan je dagelijks 5 films uit de indrukwekkende collectie bekijken. Of bekijk de permanente tentoonstelling in de expositieruimte. De collectie, één van de belangrijkste ter wereld, telt vandaag zo'n 100.000 kopieën van 45.000 verschillende titels. Ze illustreren de filmgeschiedenis vanaf haar oorsprong tot vandaag.
Het oude Filmmuseum zag men altijd als uitstalraam voor de collecties van het Koninklijk Belgisch Filmarchief. Met CINEMATEK is die etalage groter en fraaier geworden. Onze twee zalen halen meer dan acht op tien films uit de eigen archieven. Bovendien belichten verscheidene filmreeksen de talloze facetten van onze collecties; zowel experimentele als genrecinema, documentaire en animatie, anthologieën en selecte cycli, langspelers en kortfilms, stille cinema en klankfilms, fictie en non-fictie.

De voorgeschiedenis van cinema wordt tot leven gewekt in de WUNDERKAMMER - u kan ter plaatse een catalogus verkrijgen.
Vier MOVIOLA-consoles laten u nauwelijks of nooit vertoonde films ontdekken, gedigitaliseerd uit onze archieven en gratis te raadplegen. Wanneer er andere bezoekers aanschuiven, wees zo hoffelijk na een half uurtje uw plaats aan te bieden.
REMIX, een installatie van acht tegen het plafond zwevende schermen, biedt een eigenzinnige fragmentarische kijk op meer dan een eeuw cinema.
De expositieruimte is vrij toegankelijk (zonder filmkaartje!)

Info

Links
Waar CINEMATEK
Baron Hortastr. 9
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag van0:00tot0:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Organisatie CINEMATEK
Contact info@cinematek.be
+32 25 511919
Trefwoorden Bevestigd2020
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.