U bent hier:

Centrum Ronde van Vlaanderen

Tentoonstelling Erfgoed

Het Belevingsmuseum Ronde van Vlaanderen gaat op zoek naar de ziel en de heroïek van de Ronde. De aanpak is multimediaal, met prachtig beeld- en geluidsmateriaal, projecties en computersimulaties die het elke bezoeker mogelijk maken de Ronde van binnenuit te ervaren. Voel de spanning, het lijden, de euforie,... alsof je naast Schotte, Merckx of Museeuw over de kasseien en hellingen dokkert.
Het Belevingsmuseum doet een beroep op de rijkdom van het foto- en tekstarchief van Het Nieuwsblad en Het Volk en het beeld- en geluidsarchief van de VRT en Sporza. Verrassend archiefmateriaal van vele Vlaamse verzamelaars vult deze bronnen aan.

Elke bezoeker krijgt de kans in de huid te kruipen van een wielerkampioen. Je beleeft de Ronde door de ogen van de renner als het ware. Je kan kiezen tussen Eddy Merckx, Ritten Van Lerberghe, Gaston Rebry, Briek Schotte, Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy, Eric Leman, Walter Godefroot, Jan Raas, Eric Vanderaerden, Edwig Van Hooydonck en Johan Museeuw.

Info

Links
Waar Centrum Ronde van Vlaanderen
Markt 43
9700 Oudenaarde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - zondag van10:00tot18:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 12,00 €; Student: 6,00 €; Kinderen jonger dan 6 jaar: 0,00 €
€ 12,0
Contact info@crvv.be
055 33 99 33
Trefwoorden ook voor kinderen, OpnieuwOpen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Centrum Ronde van Vlaanderen op UiTmetVlieg.be