Brugge gaat wild
Info
Wanneer de dagen korter worden en de stad in warme tinten baadt, gaat Brugge wild. Chefs toveren de lekkerste wildgerechten op tafel, lokale handelaars vullen hun rekken met seizoensproducten en overal hangt de geur van herfst en gezelligheid.
Met 'Brugge gaat wild' nodigt Stad Brugge je uit om het wildseizoen te beleven op jouw manier: laat je verwennen in een van de Brugse restaurants of haal lokale ingrediënten in huis en tover zelf iets heerlijks op je bord.
Chefs gaan wild
In Brugge weten chefs hoe ze het wildseizoen moeten vieren. Deze restaurants zetten een wildmenu in de kijker. Denk aan smaakvolle sauzen, seizoensgroenten en ambachtelijke producten. Ontdek het bij onder meer:
- De Mangerie, Oude Burg 20
- Restaurant Couvert, Eekhoutstraat 17
- Bagheera's, Langestraat 161
- Poules Moules, Simon Stevinplein 9
- TouGou Fijnproeverij, Smedenstraat 47
- Restaurant Floris, Gistelse Steenweg 520
- Pop up by Goffin, Maalse Steenweg 2
- Zet'joe, Langestraat 11
- YARN, Garenmarkt 30
- Bulles de Princesse, Ezelstraat 153
- A Côté du Fossé, Academiestraat 11-13
- Robusk, Spoorwegstraat 326
- Bistro 't Apertje, Damse Vaart-Zuid 223
- Casserole, Groene Poortdreef 17
- Tijdok, Tijdokstraat 16
Shop lokaal, proef wild
Ook buiten de restaurants proef je het seizoen. Brugse handelaars bieden heerlijke producten aan: van artisanale confituren tot kruidige bijgerechten en vers wildvlees. Ontdek lokale smaken bij onder andere:
- Derycke Wild & Gevogelte, Potentestraat 16 - wild
- Jam Jam, Smedenstraat 41 - huisgemaakte konfituren, chutney's en konfijten
- Jan en Lucrèce - verfijnde seizoensproducten
- Klasseslagerij Timmerman Ryckaert - wild
- Ben's kitchen, Vrijheidsstraat 1c - wild afhaalmenu
- De Traiteur by Vandycke, Gistelse Steenweg 86 - kant- en klare meeneemmaaltijden met wild
