U bent hier:

BOKSrun

Sportactiviteit Atletiek, wandelen en fietsen

De tweede editie van deze run gelinkt aan Boks vzw zal een hele middag voor het nodige vertier zorgen voor zowel deelnemers als toeschouwers. Naast de klassieke runs (kidsruns, 5 en 10 km-run) zal er ook dit jaar een heuse recreatieve rolstoelrace worden georganiseerd. Als extra zal het evenement starten met een professionele handbikerace. “Het is dan ook de bedoeling van deze organisatie om ‘iedereen’ die dat wil, te laten sporten en zich te amuseren, zonder zich te laten afstoppen door allerlei omstandigheden en tegenslagen”, aldus Bert Vereecken namens het organiserend comité.
Dat is ook de boodschap die BOKS vzw wil uitdragen en dat brengt ons meteen bij het tweede doel van de organisatie, met name naambekendheid geven aan de vereniging, een organisatie die instaat voor mensen (kinderen en volwassenen) met een stofwisselingsziekte. Het is de bedoeling ondersteuning te bieden gedurende het hele traject die elke persoon met een stofwisselingsziekte dient te bewandelen. Dit gaat over de zoektocht naar informatie over het ziektebeeld, de opvang en hulp bij de opvoeding van het kind en tot slot ondersteuning bij het overlijden van kinderen en volwassenen.
“BOKS vzw is vereerd dat een jong team deze tweede BOKSrun heeft opgezet en zo wil helpen om onze doelstellingen te kunnen verwezenlijken”, aldus voorzitter Lut De Baere. “Verschillende prominente persoonlijkheden, zoals minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block en Marc Herremans, en onze ambassadeurs Davy Brocatus en Jeron Dewulf, alsook de gemeenschap van Kallo en de gemeente Beveren danken wij van harte voor hun ondersteuning”.
Programma
12.00 uur: Handbikerace (de 10 miles van Kallo)
13.00 uur: Kidsrun 1 (geb. 2008-2011)
13.30 uur: Kidsrun 2 (geb. 2005-2007)
14.00 uur: Recreatieve rolstoelrace (voor niet-gemotoriseerde rolstoelen)
14.45 uur: 5 km
16.00 uur: 10 km (+ bedrijvenklassement)

De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar BOKS vzw. Plaats van afspraak zijn de voetbalterreinen van KSK Kallo aan de Kapeldijkstraat in Kallo. Er is ook nog kinderanimatie voorzien en voorbehouden parkingplaatsen voor personen met een handicap. Inschrijven kan via www.boksrun.be of boksrun@outlook.com of ter plaatse tot 15 minuten voor de start van elke run.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Terreinen KSK Kallo
Kapeldijkstraat
9120 Kallo (Beveren-Waas)

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 25 juni 2017
Reservaties
Organisatie BOKS vzw
Contact 0479723335
Trefwoorden Lopen voor het goede doel, NoExpoo