U bent hier:

Beeldhouwproject 'Onschuld' van Laurent Geers

In 2014 kocht De Panne het beeldhouwwerk ‘Onschuld’ van kunstenaar Laurent Geers. Enkele keren per jaar wordt het werk op een ander dak van een gemeentelijk of particulier gebouw geplaatst, ook telkens in een andere wijk.
Dit sociaal-artistiek en laagdrempelige project brengt kunst in de straat niet alleen tot bij de toevallige bezoekers en de voorbijgangers. Kunst in de buurt brengt eveneens bewoners, cultuurgevoelig of niet, dichter bij elkaar en verbetert daarenboven de leefbaarheid, de samenhorigheid en de communicatie in de buurt. Telkens opnieuw zal het beeldhouwwerk andere betekenissen en andere ontmoetingen genereren. Wat die betekenissen en ontmoetingen zijn, zal uiteraard afhangen van de buurt en de straat waar het werk is opgesteld.

Het favoriete onderwerp van Laurent Geers (Kortrijk) is de vrouw van vandaag. Terwijl de mode steeds slankere modellen aanprijst, houdt Geers van volume. Hij boetseert zijn modellen vol kracht, emotie, menselijke warmte en levenslust. Hun sensualiteit is niet opdringerig, en over hun lichaamsvormen hebben ze geen gène. Als een vrouw geleefd heeft, laat dat sporen na. Zij draagt de eretekens van het leven. Geers doet een poging om de vergankelijkheid van de schoonheid vast te houden en te doen voortduren.

Info

Links
Waar Diverse locaties in De Panne
xx 00
8660 De Panne

Hoe geraak ik hier?

Prijs gratis
Organisatie Dienst Cultuur, Zeelaan 21, De Panne
Trefwoorden Samen Is Beter, samenisbeter, bevestigd2020