U bent hier:

Archeologiedagen: een kasteel onder de grond

Begeleide uitstap of rondleiding Erfgoed

Vergeet het stoffige imago van archeologie en beleef het verleden met de nieuwste en meest innovatieve technieken die de archeologie te bieden heeft! Het kasteel van Pieter Bladelin torende in het verleden uit boven Middelburg-in-Vlaanderen, maar daar is nu met het blote oog niets meer van te bespeuren…of wel? Wat als je ondergronds zou kunnen kijken?
ABO nv en Geosonda presenteren in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen een workshop geofysisch onderzoek door middel van elektromagnetische inductie (EMI) en grondradar (GPR). Kijk hoe de kasteelmuren en funderingen onder je voeten plots tevoorschijn komen en ontdek de vele aspecten van archeologisch onderzoek in Vlaanderen! Aan de hand van een uitgebreide archeologische vondstcollectie uit diverse periodes, oude kaarten en historische teksten zullen de archeologen van ABO nv je meenemen op een reis doorheen de tijd.

Krijg je er maar niet genoeg van? Geosonda demonstreert het gebruik van boringen om het verdwenen landschap te reconstrueren en zo de volledige leefomgeving in kaart te brengen.

Benieuwd wat er net onder je voeten allemaal verborgen zit? Wil je te weten komen hoe dit allemaal precies werkt? Kom ons dan bezoeken op vrijdag 14 juni en zaterdag 15 juni in de Kasteelstraat te Maldegem.

Doorlopend toegankelijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Provinciale erfgoedsite Middelburg
Kasteelstraat
9992 Middelburg (Maldegem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 14 juni 2019 tot 15 juni 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Provincie Oost-Vlaanderen
Contact maarten.praet@abo-group.eu
Trefwoorden Archeologiedagen, archeologische site, geofysisch onderzoek, kasteel, ABO nv, Geosonda, Maldegem, Oost-Vlaanderen, boringen, middelburg, Pieter Bladelin, archeologiedagen 2019, provincie oost-vlaanderen