U bent hier:

Historium Brugge

Locatie Thema of pretpark

In het Historium, de meest bezochte attractie van Brugge, stap je terug in de tijd met Jan van Eyck. Je kunt er op verschillende manieren zien hoe Brugge bruiste tijdens de Gouden Eeuw.
In de Historium Story volg je het liefdesverhaal van Jan van Eyck’s leerjongen Jacob, terwijl je wandelt door de wonderlijke attractie met film, decors en speciale effecten. In de Historium Exhibition, de interactieve tentoonstelling, vind je aanvullende informatie over de Brugse Middeleeuwen of kun je aan de slag met de knotsgekke Family Trail.

Keer met de Historium Virtual Reality terug naar het jaar 1435 en vaar virtueel de haven van Brugge binnen! Je ziet de Waterhalle en het Belfort van toen en vliegt van de Markt naar de vroegere Sint-Donaaskerk. Een ervaring die je voelt tot in de toppen van je tenen.

Voor uniek uitzicht op de Brugse Markt en het Belfort van vandaag kun je de Historium Tower beklimmen, de mooie neogotische traptoren van het Historium met een hoogte van 30 meter.

Als afsluiter kun je even tot rust komen in het Duvelorium Grand Beer Café, een Duvel thema-café, en proeven van de beste Belgische bieren in een originele setting.

Info

Waar Markt 1
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Voorzieningen op deze locatie:

  • Assistentie
  • Ringleiding
  • Rolstoel ter beschikking
  • Voorzieningen voor assistentiehonden
  • Voorzieningen voor rolstoelgebruikers
info@historium.be
Trefwoorden Virtual Reality, familie uitstap kids, belevingsattractie, Jan van Eyck, Markt Brugge, ook voor kinderen, Gezinsbondkorting, schooluitstap, ombonnenparter, bevestigd 2020