U bent hier:

Win tickets voor DIVA

De swingende sixties

DIVA, het museum voor diamant, juwelen en zilver, bevindt zich in het hart van Antwerpen: je maakt er kennis met de rijke geschiedenis van diamant en edelsmeedkunst in Antwerpen en ontdekt alles over de handel, het vakmanschap en de consumptie van de ultieme luxegoederen.

In de nieuwste expo van het museum, The Jeweller's Artreis je terug naar de swinging sixties en seventies. In die periode ontstond een nieuwe generatie juweelontwerpers, die alle regels van de kunst vrolijk aan hun laars lapten. Het resultaat: prachtige, kleurrijke juwelen die hun tijd weerspiegelen, van pop-art tot disco. In de expo ontdek je niet minder dan 100 fonkelende juwelen, maar ook muziek, design en mode uit dezelfde periode, en een bijzondere lichtinstallatie die je zo meeneemt naar de jaren '60. The Jeweller's Art loopt van 30 oktober tot 14 februari 2021. 

 

Win! 

UiTinVlaanderen geeft tien duotickets weg voor DIVA, waarmee je zowel de permanente collectie als de tijdelijke tentoonstelling kan bezoeken. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met donderdag 5 november, de winnaars krijgen hun tickets via mail toegestuurd. 

 

Beeld: Collier door Barbara Anton, beeld © Tony Walsh