U bent hier:

WIN 5 gesigneerde exemplaren van 'Verbeter de wereld'!

Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg. Kijk met je ogen, zie met je hart. Wiens grootmoeder had geen spreuk van Bond zonder Naam boven de schoorsteenmantel hangen? Phil Bosmans, bezieler achter Bond zonder Naam maar ook schrijver en priester, stierf vijf jaar geleden en wordt dit jaar uitgebreid herdacht met een expo, een theatervoorstelling en een boek

 

De man achter de spreuken

De expo Thuis, bij Phil Bosmans geeft je een unieke inkijk in het leven en de wereld van Phil. Rick De Leeuw, die in samenwerking met het Huis van Phil zijn schouders onder het hele project zette, maakte voor de expo een beeldmontage vol interviews met mensen die Phil van dichtbij kenden. Ontdek de man achter de spreuken, nog tot 28 oktober in de Commanderij van Gruitrode.

In het theaterstukVerbeter de Wereld, kruipt niemand minder dan Gène Bervoets in de huid van Phil Bosmans om op zoek te gaan naar de kern van zijn werk, en wat zijn ideeën vandaag nog betekenen. De monoloog werd geschreven door Rick De Leeuw en is tussen 22 september en 12 december op tournee in heel Vlaanderen. 

 

Verbeter de Wereld

En dan is er nog het boek, Verbeter de Wereld, waarin Rick de Leeuw in gesprek gaat met uiteenlopende mensen als Dirk De Wachter, Rick Torfs en Jef Colruyt over de relevantie van Phil Bosmans vandaag. Historicus Rombout Nijssen schetst tussendoor belangrijke periodes in het leven van Phil en plaatst de portretten in een breder perspectief. Het boek is een eerbetoon aan Phil Bosmans, maar ook een oproep om zijn gedachtegoed ook vandaag nog levend te houden.

 

Win!

UiTinVlaanderen.be geeft vijf gesigneerde exemplaren weg van het boek Verbeter de Wereld, geschreven door Rick de Leeuw en Rombout Nijssen. Deelnemen kan tot zondag 14 oktober, winnaars krijgen hun boek kort daarna thuis toegestuurd.