U bent hier:

WIN 5 exemplaren van 'Kamer in Oostende'!

Oostendse weekends

Eind jaren 1940, begin 1950 nodigde een Oostends auteur alle schrijvers van het literaire tijdschrift Dietsche Warande & Belfort uit in zijn Hôtel du Parc. Telkens in mei, vóór het toeristische seizoen, en dat gedurende verschillende jaren. De naam van die intussen vergeten schrijver: Gaston Duribreux. Op de legendarische DW B–weekends in Oostende ontstond een unieke samenhorigheid van auteurs.

Een nieuwe ode

Schrijver Koen Peeters en schilder Koen Broucke doen opnieuw een beroep op deze Oostendse samenhorigheid. Ze vroegen aan een toplijst van hedendaagse auteurs (Els Snick, Bernard Dewulf, Paul Demets, Heleen Debruyne, ...) om een nieuwe tekst te schrijven over de Stad Aan Zee. Die teksten – proza en poëzie – zijn nu samengebracht in de historische DW B-editie ‘Kamer in Oostende’.

Muze Aan Zee

'Oostende is de beste muze die men zich wensen kan.’ ‘Hooggestemd en toch eenvoudig, zoals alle waarachtige poëzie.’ Woorden van Charlotte Mutsaers, die feestelijk tot leven komen in de marines van Koen Broucke en in de foto’s van Koen Broos en van Harry Gruyaert.

Win!

'Kamer in Oostende' in huis halen? UiTinVlaanderen.be geeft 5 exemplaren weg. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met woensdag 18 juli, winnaars krijgen de boeken kort erna thuisgestuurd.

(c cover: Koen Broucke)