U bent hier:

WIN 5 exemplaren van het bekroonde jeugdboek 'Het offer van de Baobab'!

And the winner is...

De Kinder- en Jeugdjury – de grootste jonge leesclub van Vlaanderen – reikte begin mei haar prijzen uit voor de beste kinder- en jeugdboeken van het afgelopen jaar. Alle bekroonde auteurs zijn meer dan het lezen waard, maar de groep twaalf- tot veertienjarigen koos toch wel een bijzonder boek uit.

Het offer van de Baobab

Meestal staan in de boeken of films van vandaag onoverwinnelijke superhelden centraal, maar dat is in 'Het offer van de Baobab' van auteur Kate Kriske toch even anders. Hoewel... De jonge Marcus Holmes komt terecht in een 'special forces team' van jonge spionnen - maar tot zijn verbijstering blijkt hij niet veel later overgeplaatst naar een groep kadetten die stuk voor stuk een beperking hebben. Op een onverwachte manier raakt hij via deze 'kreupelen en debielen' - zoals hij het zelf noemt - toch nog betrokken in de wereld van de undercoveroperaties... Dit spannende jeugdboek met een hoog James Bond-gehalte zet jongeren op het voorplan die nu eens niet beantwoorden aan het beeld van de fysiek perfecte superheld - en toch zijn het stuk voor stuk krachtige personages. Te lezen, dus!

Win!

UiTinVlaanderen.be heeft 5 exemplaren van dit boek te geef. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met woensdag 20 juni, winnaars krijgen de boeken kort daarna thuisgestuurd.