U bent hier:

WIN 5 exemplaren van 'De reis van Dobedo'!

Dobedo

Kan kunst helpen om kinderen veerkrachtiger, weerbaarder en gelukkiger te maken? Schrijver Peter Verhelst en kinderpsychiater Griet Dupont zijn alvast overtuigd van wel. Samen ontwikkelden ze het voorleesboek De reis van Dobedo en van de arend met hoogtevrees - een kinderboek over Dobedo die een reis door het woud maakt, zijn droom achterna. De poëtische tekst van Verhelst wordt begeleid door beelden van Gerard Richter en Olafur Eliasson, twee grootmeesters uit de hedendaagse kunst.

Veerkracht

Het verhaal van Dobedo is niet zomaar plezierig om lezen, het wil kinderen ook prikkelen om na te denken over opgroeien en over zelfvertrouwen. Door creatief aan de slag te gaan met verschillende kunstvormen zoals beeld, tekst, beweging en muziek, ontwikkelen ze immers hun eigen emotionele vaardigheden. In Museum M, dat mee aan de basis lag van de ontwikkeling van het boek, dient De reis van Dobedo als het vertrekpunt van een gloednieuw gezinsparcours voor gezinnen met kinderen van 8 tot 12 jaar.

Win!

Het verhaal van Dobedo in huis halen? Natuurlijk! UiTinVlaanderen.be geeft 5 exemplaren weg van dit bijzondere kinderboek. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met woensdag 10 januari. Winnaars krijgen het boek kort erna thuisgestuurd.