U bent hier:

WIN 5 duo's voor The Richter Experience

Van paviljoen tot schoolgebouw

Na EXPO 58 werd het Joegoslavische paviljoen, van de hand van Vjenceslav Richter, gerecycleerd: tot op de dag van vandaag doet het paviljoen dienst als schoolgebouw voor het Sint-Paulus College in Wevelgem. Dat College viert dit jaar dus zijn zestigste verjaardag en eert daarom de bedenker van het paviljoen. De tentoonstelling The Richter Experience draait rond Richter als kunstenaar en dompelt je helemaal onder in de kunst en architectuur van het naoorlogse Joegoslavië. De tentoonstelling loopt van 8 juli tot 26 augstus

 

Wat is er te zien?

Naast architect was Vjenceslav Richter ook een invloedrijk kunstenaar. Verwacht je aan avant-garde kunst: geometrische en abstracte werken gebaseerd op industrieel design en geprogrammeerde computerkunst. Naast de kunstwerken van Richter, die voor de gelegenheid overgebracht werden vanuit Zagreb, besteedt de tentoonstelling ook aandacht aan de kunststromingen waarin Richter zich inschreef, Kroatië, EXPO 58 en de geschiedenis van het college. 

 

Win! 

UiTinVlaanderen geeft vijf duotickets weg voor The Richter Experience, van 8 juli tot 26 augustus in het Sint-Pauluscollege in Wevelgem. Deelnemen kan tot maandag 30 juli, winnaars krijgen een mailtje op dinsdag 31 juli. Succes!