U bent hier:

WIN 5 duo's voor 'The Isle of Life'!

Levend of dood?

Een concertprogramma over 'leven' dat begint met Rachmaninovs The Isle of the Death? Jamaar! Neen, Symfonieorkest Vlaanderen speelt niet met uw voeten, want Rachmaninovs duistere opener is maar de helft van het verhaal.

Januskop

Het programma is immers opgevat als een januskop die naar dood én leven tegelijk kijkt, zoals hij ook kijkt naar klassiek en hedendaags, want het is Fulco Ottervanger - de multi-getalenteerde muzikant van onder meer De Beren Gieren, Beraadslagen en Stadt - die een antwoord formuleert op Rachmaninovs dodeneiland. Ottervanger, die bovendien ook nog eens stadscomponist is, zet er een eigen compositie tegenover: The Isle of Life. Ook Beethoven schaart zich tenslotte aan de kant van het ‘leven’ met Prometheus, zijn enige grootschalige ballet over de vuur- en dus levenbrenger Prometheus.

Win!

The Isle of Death is mee te maken in Brugge (23/11), Gent (24/11) en Antwerpen (26/11). UiTinVlaanderen.be geeft 5 duo's weg voor het concert in Concertgebouw Brugge op donderdag 23 november om 20u. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met woensdag 15 november, winnaars krijgen een mailtje op donderdag 16 november.