U bent hier:

UiTinHuis

De dagen lengen en de vogeltjes fluiten. Ja, dat is het teken dat het… paasvakantie is. Het is de vierde week van quarantaine. Dat betekent dus extra creatief zijn. Haal de zon in huis en fleur je kot op met deze 7 do-it-yourself-tips.
'Nerd' is een titel waar je trots op mag zijn: het betekent dat je gepassioneerd bent. Als nerds achter een microfoon kruipen, levert dat geweldige podcasts op. Dit zijn onze favorieten om iets bij te leren over wetenschap, natuur en zelfs achtbanen.
Tijd om te tuinieren, maar geen idee hoe je aan een moestuin begint? Met deze tips smul je binnen de kortste keren van je zelfgekweekte kruiden en groenten. Smakelijk!
We moeten onze portie museum een tijdje missen. Dat zal ons niet beletten om de geschiedenis in te duiken of ons onder te dompelen in kunst. Grijp een hoofdtelefoon, want deze Nederlandstalige podcasts brengen de fascinerendste verhalen naar je huiskamer.
Muziek verblijdt jong en oud, maar achter onze favoriete tonen gaan uren denkwerk en honderden jaren geschiedenis schuil. Deze Nederlandstalige podcasts onthullen de geheimen van klassieke muziek, jazz, dance en alles daartussen.
Als je niet naar de bioscoop kan, dan komt de bioscoop wel naar jou: via deze zes websites en platformen blijf je genieten van de nieuwste films, rechtstreeks in je eigen huiskamer.
Goden van Molenbeek
Het binnen zitten beu? Ga op reis naar een ver land, naar een kunstatelier of naar een vervlogen verleden: met een boeiende documentaire. Deze parels kan je online bekijken.
De tragedie van elke boekenliefhebber: je hebt nooit genoeg tijd om alles te lezen wat je wil lezen. Gelukkig zijn er podcasts. Zo kan je ook tijdens het lopen, fietsen of afwassen de literatuur in duiken.
One More Thing - Benjamin Verdonck
De theaters, opera's en schouwburgen houden hun deuren gesloten, maar ze laten je niet in de kou staan: deze theatervoorstellingen, opera's en dansvoorstellingen kan je gewoon thuis bekijken.
Vergeet Monopoly of Risk. Deze tien bordspellen - met een knipoog naar natuur, kunst en geschiedenis - zijn veel leuker. Ze zijn bovendien mooier én je kan ze allemaal met twee of zelfs alleen spelen.
UiTmetVlieg.be geeft tips om van thuisblijven een feest te maken. Van kindvriendelijke podcasts tot straffe familievoorstellingen.
Je over de landsgrenzen verplaatsen zit er momenteel eventjes niet in, maar geen nood: veel internationale musea bieden prachtige online-ervaringen aan. Zonder aanschuiven, zonder drukte.
Museum van de Nationale Bank
Leven in corona-quarantaine: het dwingt een mens om creatief te zijn. Voel je de behoefte om even de ontsnappen aan je woonkamer? Ga samen met ons virtueel op wandel door een van onze prachtige Belgische musea.
6 comedyshows om thuis te bekijken
Een goede comedian bekijk je liefst live, maar in coronatijden is een tv-scherm ook een goede optie. Dit zijn onze 6 favoriete shows die je volledig online kan bekijken.
Door het coronavirus zijn heel wat evenementen afgelast of uitgesteld. Gelukkig kan je de verveling te snel af zijn: deze concerten en festivals volg je gewoon vanuit je zetel.
5x concerten in je huiskamer
Zin in een concertje? Laat corona je niet tegenhouden. We tippen vijf manieren om de beste bands naar je huiskamer te halen.