U bent hier:

Zot veel vakantie met Sport Vlaanderen

Zot veel vakantie met Sport Vlaanderen

Zot veel vakantie met Sport Vlaanderen

Vakantie in eigen land gepland? Trek je wandelschoenen aan, spring op je mountainbike of duik in je kajak en ontdek Vlaanderen met 15 belevingsroutes langs bossen, rivieren en andere verborgen plekjes.


Radio 2 en Sport Vlaanderen dagen je deze zomer uit om het mooiste van Vlaanderen op een sportieve manier te leren kennen. Met de 15 belevingsroutes doe je dat niet alleen al lopend of fietsend, maar even goed te paard, vanuit een kajak of met een skateboard. 

 

Alle belevingsroutes vind je hier, en wij tippen er alvast vijf: 

1. Joggen in Ryckevelde

In Damme vind je natuurgebied Ryckevelde, waar het heerlijk wandelen of lopen is: je doorkruist ook het mooie natuurreservaat Schobbejakshoogte, een gebied vol bossen, heide en valleigebieden. Neem ook je trouwe viervoeter mee voor een verfrissende duik in de hondenzwemvijver. Even pauzeren kan in de twee speelzones, een natuureducatieve heemtuin die bovendien rolstoeltoegankelijk is, of aan het mooie kasteel van Ryckevelde. 

> Ontdek de belevingsroute in Damme

 

2. Ravotten in het Meerdaalwoud

Het majestueuze Meerdaalwoud in Oud-Heverlee lijkt wel een sprookjesbos en je koters kunnen er al hun energie kwijt op het multimovepad. Het pad van net geen twee kilometer lang loopt langs grasvlakten en stukken speelbos. Onderweg kom je heel wat leuks tegen: balanceer op de evenwichtsbalk, kruip hoog en droog op de klimpalen of test je precisie met de reuzekatapult. 

> Ontdek de belevingsroute in Oud-Heverlee

 

3. Paardrijden in Maarkedal

De ruiter- en menroute van Maarkedal brengt je samen met je paard langs mooie stukjes natuur. Kies een van de twee ruiterlussen en rij door het Bos ter Rijst in Schorisse, het Muziekbos van Ronse en heel wat idyllische trage wegen. Zelf geen paardrijder? Dan huur je gewoon een huifkar. 

> Ontdek de belevingsroute in Maarkedal

 

4. Mountainbiken in Beringen

De Avonturenberg in Beringen is een paradijs voor mountainbikers. Je kan kiezen uit twee routes: een groene lus voor de beginners en een rode lus, voor de geoefende mountainbiker. En voor de echte durvers is er bovenop de berg nog een skillpark met extra steile hellingen en verschillende hindernissen. 

> Ontdek de belevingsroute in Beringen

 

5. Peddelen op de Kleine Nete

De Kleine Nete is tussen Retie en Grobbendonk ideaal om te bevaren met een kano of kajak. Je vaart 25 kilometer lang door een idyllisch stukje natuur tussen twee oude watermolens, langs enkele prachtige natuurgebieden en een oude duinengordel. 

> Ontdek de belevingsroute langs de Kleine Nete

Alle belevingsroutes

Geen resultaten gevonden.