U bent hier:

Wintervuur

Wintervuur

Waar je deze zomer nog je heupen kon los shaken op het Borgerwood Festival, maakt Spoor Oost nu plaats voor het gezelligste evenement van het jaar: Wintervuur. En jawel, het wordt een topeditie. Met of zonder ticket, van 28 december tot 6 januari ben je hier elke dag welkom om te genieten van de meest verrassende theatervoorstellingen, straffe circusacts, wondermooie concerten en fonkelende vuren. Grijp dus je vrienden en familie onder de arm en zoek samen de warmte op in deze koude decemberdagen.

Feestelijke opening

Op 28 december worden 4 Borgerhoutse Reuskens voorzichtig uit hun winterslaap gehaald. Van op verschillende pleinen vergezellen ze je mee in een parade van vuur en licht naar het kloppend hart van het festival: het Wintervuurplein. Concerten, een dierenspektakel en circusvoorstellingen trekken nadien het feest verder op gang.

Zing, dans, feest en geniet!

Waan je in een warme sfeer van rondtrekkende kermisforen en nostalgische circussen. Lokale theatertalenten als De Roovers blazen je omver met de beste voorstellingen op verrassende plekjes. Zo doet het pas gerenoveerde districtshuis op het Moorkensplein dienst als spectaculaire theaterlocatie. Zowel internationale als nationale circusacts doen je naar adem doen happen met hun duizelingwekkende stunts. Wintervuur zorgt ook voor enkele premières. Zo gaat ‘Circus I Love You’ in de zomer van 2018 pas in première, maar wordt er speciaal voor jou al een tipje van de sluier gelicht.

Als kers op de taart geniet je elke avond van gratis concerten in The Barn. Neem een slokje van die warme choco, smul van een lekker winterse hutsepot en ga zitten op een van de verwarmde bankjes.

Eindejaarsbal

Dit stadsfestival heeft alle ingrediënten voor een memorabele aftelling naar het nieuwe jaar. Naast opzwepende muziek en extravagante vinylplaatjes, brengt de Antwerpse stadsdichter Maarten Inghels zijn laatste Stadsgedicht: het Uur Vuur. En speciaal voor deze gelegenheid schrijft hij met vuur. Yes, fire baby!

Slotfeest

Aan alle mooie mooie liedjes komt helaas een eind. Maar Wintervuur haalt alles uit de kast zodat je afscheid kan nemen in stijl. Op zaterdag 6 januari ontbranden de Reuskens de draak, word je getrakteerd op duizelingwekkende acrobatische stunts en laat je je meeslepen door aanstekelijke melodieën in de The Barn. Zij die er maar niet genoeg van kunnen krijgen, bewegen hun onbedwingbare dansbenen verder naar Trix voor een afterparty. En met dit prachtig, goed gevuld programma kan je vol spanning beginnen aftellen naar de volgende editie...

(c) foto Britt Guns 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Geen resultaten gevonden.
Wintervuur 2017