U bent hier:

Winters citytrippen naar Oostende

Winters citytrippen naar Oostende

Zomer aan zee? Dat is zo passé! Te veel volk, te veel ijscomannen, te weinig plaats aan het strand. Echte citytrippers trekken naar de kust in de winter, wanneer de zee woest is, het strand leeg en helemaal voor jou alleen. Zeker Oostende, de enige Stad aan Zee, is dan een prachtige bestemming. Dit zijn alvast zes to do's die je in Oostende niét kunt missen:

  • Het strand - dumbo. Niets zo heerlijk als de dag beginnen met een stevige wandeling in de snijdende wind. Loop richting Venetiaanse Gaanderijen en renbaan en hou even halt bij het kunstwerk van Kris Martin: een ijzeren frame van een altaarstuk in drie delen, waardoor je kan kijken en dat de zee een extra mythische dimensie geeft.

  • Als je daar dan toch bent: koffie drinken kan het best bij het oude dijkcafé van het kunstencentrum Vrijstaat O. - dat onlangs van naam veranderde tot KAAP. In het leescafé De Droge Coo is het heerlijk rustig door de kranten snuisteren, maar er worden ook jazzconcertjes georganiseerd en je kan er aan de muren tijdelijke expo's bewonderen. Allemaal met uitzicht op winters strand - dat telt.

  • CC De Grote Post. Sinds Oostende zijn eigen cultureel centrum heeft is de stad er zoveel levendiger op geworden. CC de Grote Post - gesitueerd in het oude postgebouw van Gaston Eysselinck, dat op zich al een lang bezoek waard is - biedt een uitmuntend programma aan van theater en muziek. Tip: wanneer je in het gebouw bent, bezoek dan vooral eens de vierde verdieping - de Panoramazaal biedt werkelijk een schitterend uitzicht over Oostende.

  • Tijdens de eindejaarsperiode zet Oostende zijn beste beentje voor om het de fans van kerstsfeer zoveel mogelijk naar hun zin te maken. Op het Wapenplein verrijst nog tot 8 januari Winterijs, dat goed is voor maar liefst 1200 vierkante meter overdekte schaatspret - voor de kleintje is er een speciale kinderpiste. De stad is gezellig in lichtjes gehuld, de winkels zijn op sommige dagen tot laat in de avond open voor mensen met uitstelgedrag - vind dus in Oostende je laatste cadeautjes!

  • Ontdek alle locaties van de openluchttentoonstelling The Crystal Ship. Wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars zorgden voor gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. Samen vormt dit een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende.

  • Illustratrice Eva Mouton - van Eva's gedacht, ja - houdt van Oostende. Op tien etalages in de stad mocht ze haar gang gaan en bracht ze een illustratie aan in de stijl die we van haar kennen. Check haar winters wandelplan, bekijk het filmpje en maak een wandeling langs haar favoriete hotspots!

  • Wie liever serieus van cultuurtje doet komt in Mu.ZEE aan zijn trekken, met de tentoonstellingen BL.AST en Carsten Höller.


En tenslotte... wie het toch niet kan laten om al te dromen van de komende zomer, gaat toch nog een ijsje halen bij het beroemde ijssalon Maxzim.

De perfecte afsluiter voor een dagje veelzijdig Oostende!

Wat is er allemaal te doen in Oostende?

Van 30 mei 2018 tot 20 juni 2018

Digitaal fietstochten uitstippelen met Ilse Depré

Oostende, Bibliotheek Oostende

Cursus of workshop

5+

Van 10 januari 2018 tot 20 juni 2018

Voorlezen +

Oostende, Bibliotheek Oostende

Cursus of workshop

4+

woensdag 20 juni 2018

LABO 4-5 jarigen: Architect voor één dag

Oostende, Mu-Zee-Um

Cursus of workshop

woensdag 20 juni 2018

Als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op. boekvoorstelling - ecologie

Oostende, OC De Boeie

Lezing of congres

donderdag 21 juni 2018

LABO MINI: Voelspriet

Oostende, Mu-Zee-Um

Cursus of workshop

donderdag 21 juni 2018

Kioskconcert Turnbull High School Jazz Band

Oostende, Wapenplein

Concert

Van 1 maart 2018 tot 21 juni 2018

FEMMA DAMES TURNEN

Oostende, Sint-Andreasinstituut

Sportactiviteit

donderdag 21 juni 2018

Bierproeverij Oostende Bierrestaurant (H)eerlijk - Ankeravond On Tour

Oostende, Bierrestaurant (H)eerlijk

Eten en drinken

donderdag 21 juni 2018

Citygolf

Oostende, Toerisme Oostende vzw

Begeleide uitstap of rondleiding

Van 15 juni 2018 tot 21 juni 2018

Zomerexpo: Vanderlinden Philip - Vanhee Annie

Oostende, Molen van Stene-dorp

Tentoonstelling

Bekijk alle activiteiten
Winters citytrippen naar Oostende