U bent hier:

Winters citytrippen naar Oostende

Zomer aan zee? Dat is zo passé! Te veel volk, te veel ijscomannen, te weinig plaats aan het strand. Echte citytrippers trekken naar de kust in de winter, wanneer de zee woest is, het strand leeg en helemaal voor jou alleen. Zeker Oostende, de enige Stad aan Zee, is dan een prachtige bestemming. Dit zijn alvast zes to do's die je in Oostende niét kunt missen:

  • Het strand - dumbo. Niets zo heerlijk als de dag beginnen met een stevige wandeling in de snijdende wind. Loop richting Venetiaanse Gaanderijen en renbaan en hou even halt bij het kunstwerk van Kris Martin: een ijzeren frame van een altaarstuk in drie delen, waardoor je kan kijken en dat de zee een extra mythische dimensie geeft.

  • Als je daar dan toch bent: koffie drinken kan het best bij het oude dijkcafé van het kunstencentrum Vrijstaat O. - dat onlangs van naam veranderde tot KAAP. In het leescafé De Droge Coo is het heerlijk rustig door de kranten snuisteren, maar er worden ook jazzconcertjes georganiseerd en je kan er aan de muren tijdelijke expo's bewonderen. Allemaal met uitzicht op winters strand - dat telt.

  • CC De Grote Post. Sinds Oostende zijn eigen cultureel centrum heeft is de stad er zoveel levendiger op geworden. CC de Grote Post - gesitueerd in het oude postgebouw van Gaston Eysselinck, dat op zich al een lang bezoek waard is - biedt een uitmuntend programma aan van theater en muziek. Tip: wanneer je in het gebouw bent, bezoek dan vooral eens de vierde verdieping - de Panoramazaal biedt werkelijk een schitterend uitzicht over Oostende.

  • Tijdens de eindejaarsperiode zet Oostende zijn beste beentje voor om het de fans van kerstsfeer zoveel mogelijk naar hun zin te maken. Op het Wapenplein verrijst nog tot 8 januari Winterijs, dat goed is voor maar liefst 1200 vierkante meter overdekte schaatspret - voor de kleintje is er een speciale kinderpiste. De stad is gezellig in lichtjes gehuld, de winkels zijn op sommige dagen tot laat in de avond open voor mensen met uitstelgedrag - vind dus in Oostende je laatste cadeautjes!

  • Ontdek alle locaties van de openluchttentoonstelling The Crystal Ship. Wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars zorgden voor gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. Samen vormt dit een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende.

  • Illustratrice Eva Mouton - van Eva's gedacht, ja - houdt van Oostende. Op tien etalages in de stad mocht ze haar gang gaan en bracht ze een illustratie aan in de stijl die we van haar kennen. Check haar winters wandelplan, bekijk het filmpje en maak een wandeling langs haar favoriete hotspots!

  • Wie liever serieus van cultuurtje doet komt in Mu.ZEE aan zijn trekken, met de tentoonstellingen BL.AST en Carsten Höller.


En tenslotte... wie het toch niet kan laten om al te dromen van de komende zomer, gaat toch nog een ijsje halen bij het beroemde ijssalon Maxzim.

De perfecte afsluiter voor een dagje veelzijdig Oostende!

Wat is er allemaal te doen in Oostende?

vrijdag 28 april 2017

"Human Nature" - Image by Mira Photgraphy & Sculptures by Ann Geirnaerdt

Oostende, House Gallery

Tentoonstelling

vrijdag 28 april 2017

Componisten aan het woord - Composer's Talk Europese Brassbandkampioenschappen 2017

Oostende, Kursaal Oostende

Lezing of congres

vrijdag 28 april 2017

Bowling en ontmoetingsavond voor singles

Oostende, SPORTING BOWLING

Spel of quiz

vrijdag 28 april 2017

Leopold II, monster of genie?

Oostende, De Grote Post

Lezing of congres

vrijdag 28 april 2017

Onschuld

Oostende, Cultuurcentrum De Grote Post

Theatervoorstelling

vrijdag 28 april 2017

Frie Maline invites Amazumi & Vloedt

Oostende, Elysée

Concert

vrijdag 28 april 2017

Astropolis: een sterrenwacht voor Oostende

Oostende, VormingPlushuis Oostende

Lezing of congres

vrijdag 28 april 2017

LABO 15-30 jarigen: Sweatshop

Oostende, Mu-Zee-Um

Cursus of workshop

Van 28 april 2017 tot 29 april 2017

Europese Brassbandkampioenschappen 2017

Oostende, Kursaal Oostende

Concert

10+

zaterdag 29 april 2017

Dansen met Lisi Estaras op de Dag van de Dans

Oostende, Cultuurcentrum De Grote Post Oostende

Cursus of workshop

Bekijk alle activiteiten
Winters citytrippen naar Oostende