U bent hier:

Winterpret in Brussel

Winterpret in Brussel

Brussel baadt tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode in een magische, feeërieke sfeer, die de harten van jong en oud weet te verwarmen. Zelfs wie de kerstdagen verafschuwt moet toegeven dat het centrum van Brussel tijdens Winterpret een fijne plek is om te flaneren. Op en rond pleinen en buurten zoals de Grote Markt, het Beursplein en Vismarkt vind je de winterse klassiekers als een reuzenrad, een ijsbaan, een kerstmarkt en glühwein

Focus op Mongolië en Tirana

Mongolië en de stad Tirana staan dit jaar in the picture, en dat betekent bijvoorbeeld dat je je traditionele menu van glühwein en appelbeignets kunt uitbreiden naar een aantal Mongoolse en Tiranese lekkernijen die tijdens Winterpret aangeboden worden. Op verschillende plaatsen staan traditionele nomadententen opgesteld waar de bezoekers kunnen proeven van lokale ambachten. De Zwarte Toren vormt het decor voor het Albanese dorp waar je warm onthaald wordt.

Op zoek naar het licht…

Ook qua animatie schudt Winterpret elk jaar wel iets nieuws uit zijn mouw. Dit jaar zijn dat betoverende 'lichtzuilen' op het Sint-Katelijneplein. Hun prachtige lichteffecten zorgen voor een adembenemende ervaring die de gevel van de kerk tot in de nok tot leven wekken. One small step for a man, one giant leap for humankind: op de binnenplaats van het Stadhuis kan je de maan in al haar glorie zien schitteren met wel een diameter van 7 meter - allowkes.

In de Henri Mausstraat bewonder je fonkelende bloemen of, ‘Alumines’, die de hele straat opvrolijken met hun betoverende lichtgloed. En wie er maar niet genoeg van krijgt van al het  Wie er maar niet genoeg van krijgt kan elke zaterdagavond tussen 18 en 20 uur de lichtstoet bijwonen die je meeneemt langs enkele highlights van het centrum. Dompel je helemaal onder in een ongewoon en poëtisch schouwspel en kijk je ogen uit naar al het moois dat de kerstmarkt te bieden heeft. Zorg dat je erbij bent!

De showcase: een groot feest

Shake it. De Grote Markt trakteert je op 19 december op een knallend muziekfestival dat tot ver buiten de hoofdstad zal nazinderen! Henri PFR en Petit Biscuit rijgen de ene hits achter de andere aan -gegarandeerd dat ze je booty geheid aan het schudden brengen. 

 

 

Geen resultaten gevonden.
Winterpret 2017