U bent hier:

Winterpret in Brussel

Brussel baadt tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode in een magische, feeërieke sfeer, die de harten van jong en oud weet te verwarmen. Zelfs wie de kerstdagen verafschuwt moet toegeven dat het Sint-Katelijneplein in Brussel tijdens Winterpret een fijne plek is om te flaneren. Op en rond het plein vind je de winterse klassiekers  als een reuzenrad, een ijsbaan, een kerstmarkt en glühwein. Maar er is meer...

Focus op Japan

Japan staat dit jaar in the picture, en dat betekent bijvoorbeeld dat je je traditionele menu van glühwein en appelbeignets kunt uitbreiden naar een aantal Japanse lekkernijen die tijdens Winterpret aangeboden worden. Door de wonderlijke video-animatie van visuele kunstenaars kan je daarna elk half uur met eigen ogen zien hoe de Sint-Katelijnekerk langzaam verandert in een traditioneel Japanse Torii-poort - nog maar het begin van een spektakel dat je met licht en projectie langs de schoonheid van de Japanse cultuur leidt.  

Lichtreuzen

Ook qua animatie schudt Winterpret elk jaar wel iets nieuws uit zijn mouw. Dit jaar zijn dat indrukwekkende 'lichtreuzen' of 'dundu', grote fonkelende marionetten met een transparant lichaam die zich op 30 en 31 december op de markt wagen. Zorg dat je erbij bent!

Brusselse creatives

Als Brussel één troef heeft, dan is het wel het inspirerende klimaat dat er heerst voor nationale en internationale kunstenaars. Een aantal van die jonge creatievelingen zullen in de Sint-Gorikshallen hun intrek nemen en je kan er hun foto’s, installaties, collages, tekeningen, creaties... bewonderen. Meer nog, je krijgt de kans om de kerst van die jonge gasten goed te maken, want je kan het werk ook kopen, tegen een schappelijke prijs. C'est sympa, ça!

Speelgoedinzameling

Word je een beetje kregelig van dat ongebreideld eten, drinken en consumeren? Je kan tijdens Winterpret ook je hart laten spreken, want zoals vorige jaren wordt er ook dit jaar door Samu Social weer een inzameling gehouden van oud speelgoed, dat bestemd is voor kinderen die er geen hebben. Jouw kinderen kunnen één of meer stukken speelgoed die ze toch niet meer gebruiken naar de inzamelplaats brengen. Zo weet je zeker dat je een aantal minder gelukkige kinderen een vrolijke kerst bezorgt...

 

 

 

Geen resultaten gevonden.
Winterpret 2016