U bent hier:

Winterpret in Brussel

Winterpret in Brussel

Brussel baadt tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode in een magische, feeërieke sfeer die je hartje zeker weet te verwarmen. Het is tijdens Winterpret heerlijk flaneren door het centrum van Brussel. Op en rond pleinen en buurten zoals de Grote Markt, het Beursplein en de Vismarkt vind je vanaf 30 november tot en met 6 januari de winterse klassiekers als een reuzenrad, een ijsbaan, een kerstmarkt en glühwein. Maar daarnaast zijn er ook tal van nieuwe verrassingen te ontdekken!

 

Finland in de kijker

Heb je een voorliefde voor het Hoge Noorden? Prijs je gelukkig: op Winterpret staat dit jaar Finland centraal. In de Ortsstraat – die uitgeeft op het Beursplein – verwelkomt de Finse regio Kainuu je hartelijk. Wie weet ontdek je er waarom Finnen de gelukkigste mensen ter wereld zijn! De natuur draagt daar zeker toe bij en in het ‘Huis van de Stilte’, een houten mini-huisje, kun je een virtuele trip maken door het adembenemende Hossa National Park.

Verwacht je verder aan gezellige vuurkorven, een tent uit Lapland, kerstbomen, delicatessen en ambachtelijke producten, muzikale animaties met Finse instrumenten en initiaties Finse tango.  En vanaf 8 december kun je de échte Kerstman bezoeken. Want die komt ook uit Finland! 

 

Het onweerstaanbare (noorder)licht…

Elk jaar serveert Winterpret een fijne portie animatie. Zo is de binnenplaats van het Stadhuis ook nu de ideale plek voor een multimedia-show die je onderdompelt in de sfeer van het gastland. Bij het vallen van de avond kun je er de pracht van het noorderlicht ontdekken. 

Ook de Sint-Katelijnekerk zal dankzij de creatievelingen Oli-B en Dirty Monitor tot leven komen. Hun videomapping zet de majestueuze bouwstijl van de gevel in de kijker. De gevels van de Grote Markt, geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed, vormen eveneens het decor voor een betoverend klank- en lichtspel in het themanoorderlicht. En op de Anspachlaan neemt een lichtshow van videokunstenaar Starloops de gevel van het Grand Casino Brussels Viage onder handen. 

Verder zijn er prachtige lichtparades te bewonderen in de straten van het stadscentrum. Ideaal voor een mooi en poëtisch intermezzo te midden van alle kerstmarktdrukte!

 

Nieuw: de smurfen en Van Gogh

Kijk goed waar je loopt op Winterpret: de Smurfen komen er de Sint een handje helpen! Zo zullen ze in het centrum en aan de Beurs aan alle (brave) kinderen snoepjes uitdelen en hun ‘Smurfendans’ tonen. Op woensdag 5 december is er zelfs een heuse Smurfenstoet. Nog niet uitgesmurft? Je vindt de kabouters nog tot 27 januari terug op het Smurfenavontuur in Brussels Expo, Paleis 2.

Ook een bezoekje waard: het werk van Vincent Van Gogh op The Immersive Experience in de Beurs op het Beursplein. Je neemt zo een virtuele duik van 360° in de wereld van één van de grootste kunstenaars.

 

 

Geen resultaten gevonden.
Winterpret 2018