U bent hier:

Weg van het WK! Hoe ontsnappen aan de bal?

Weg van het WK! Hoe ontsnappen aan de bal?

Voet-bweueueurk!

Sinds vorige week domineert Koning Voetbal elk tv-scherm, zijn frisco’s rood-geel-zwart en praat je medemens enkel nog maar over zijn pronostiek. Iedereen is duidelijk in de ban van het WK 2018 en ook wij zijn benieuwd hoe de Belgen het zullen doen, maar soms wil een mens ook eens wat anders zien dan zwetende mannen in korte broek. Toch?

5 leuke alternatieven

We selecteerden 5 tips voor wie de komende weken géén voetbal wil zien…

  1. Een film in openlucht

Er is naast het WK ook nog ander noemenswaardig beeldmateriaal op groot scherm. Ga bijvoorbeeld eens voor een openluchtfilm! Zowat overal in Vlaanderen kan je met je strandstoel of picknickdekentje onder de arm naar een bijzondere locatie trekken voor een topfilm onder de sterrenhemel. Het volledige aanbod aan films in openlucht vind je hier.

 

  1. Een ander grasveld

Van het voetbalveld maak je makkelijk de overstap naar de festivalweide. Vlaanderen heeft op dat vlak heel wat te bieden: voor elk muziekgenre en elk publiek is er een gepast festival. We kunnen niet garanderen dat je geen enkel voetbaltruitje zal zien (of erger, een vlag gedragen als cape), maar er zal in ieder geval voldoende afleiding zijn. Een overzicht van alle festivals in Vlaanderen vind je hier.

 

  1. Een zonnig terrasje

Ga op zoek naar een voetbalvrij café of een hippe zomerbar, installeer je op het terras en geniet van een heerlijke zomeravond. Overal in Vlaanderen en Brussel verrijzen ook deze zomer de zonnigste pop-upbars op de meest verrassende locaties. Nog beter: ga voor een cultureel verantwoord terras en sla twee vliegen in een klap.

 

  1. Zomer van Antwerpen

Het culturele zomerfestival van Antwerpen kom je overal in de stad tegen. Het aanbod is enorm uitgebreid: theater, muziek, openluchtfilms, circusvoorstellingen, enzoverder. Er is bovendien ook de Zomerfabriek: een goed verborgen zomerbar in een geheime tuin in Berchem waar het heerlijk eten, drinken en zonnen is. En als de zon onder is, wordt de nacht verdergezet in Club Z

 

  1. Schatten van Vlieg

Lopen de kinderen ook niet graag rond met de Belgische driekleur op hun wangen geschilderd? Neem ze dan eens mee op schattenjacht! Vlieg heeft ook deze zomer (vanaf 30 juni) zijn schatten verstopt op een heleboel culturele locaties in Vlaanderen en Brussel. Volg je tastzin tot bij de schatkist en je wordt beloond met een verrassing... Alle deelnemende cultuurhuizen vind je hier.

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Weg van het WK 2018