U bent hier:

Week van de Smaak 2018

Week van de Smaak 2018

Foodies, geef acht! De Week van de Smaak, van 15 tot 25 november, zet je smaakpapillen op scherp. Dit jaar draait alles rond 'Gezond-tijd': een week vol verhalen, proeverijen, lezingen en workshops over levertraan en superfoods, over snel koken en traag eten, over gezond en minder gezond. Smakelijk!

 

Gezond...

Zoals gezegd staat de Week van de Smaak dit jaar helemaal in het teken van gezonde voeding. Het programma zit dus vol met lezingen over de voedingsdriehoek en workshops gezond lunchen of veganistisch koken. En ook aan de gezondheid van het klimaat is gedacht: leer alles over de korte keten, Boeren en Buren of pluk je eigen eten. Only in it for the food? Schuif dan je voeten onder tafel voor een gezond-bijt. Je kan tijdens de Week van de Smaak trouwens ook naar heel wat voorstellingen rond eten (als we er eentje mogen aanraden: Witlof from Syria toont prachtig hoe koken mensen bij elkaar brengt). 

 

... Of minder gezond

Maar goed, altijd gezond eten is wel wat overdreven. Daarom wordt er tijdens de Week van de Smaak ook vrolijk gezondigd. Met een chocoladewandeling, bijvoorbeeld, of tijdens de Dag van de Hasseltse Speculaas -  en een jenevertje erbij, want alle streekproducten moeten gesteund worden. En wat dacht je van een avondje bier en kaas, en een bake-off in de bib? Zoals we al zeiden: evenwicht moet er zijn. 

 

Ontdek het volledige programma van de Week van de Smaak, of zoek in je eigen provincie:

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Week van de Smaak 2018

Van 7 november 2018 tot 7 november 2019

Eeklose kost

Eeklo, Van Hoorebekeplein

Tentoonstelling

vrijdag 22 november 2019

Week van de smaak

Wervik, Wervik

Festival