U bent hier:

Week van de Smaak 2017

Smakelijk evenement

Bourgondiërs, geef acht! De Week van de Smaak zet je smaakpapillen op scherp. Dit wervelend publieksevenement laat je tien dagen lang proeven van smaak- en eetcultuur in al zijn facetten. In heel Vlaanderen worden workshops, proeverijen, lezingen, culinaire wandelingen en beurzen opgezet, dit jaar rond het thema 'De Smaak van Morgen'.

De Smaak van Morgen

Wat is die 'Smaak van Morgen'? Daar valt heel wat over te zeggen. Eten we nog steeds worst met appelmoes en frietjes of wordt duurzame en gezonde voeding belangrijker? Komen er revolutionaire bereidingstechnieken op ons af? Beïnvloeden andere culturen steeds meer onze kookgewoontes, hoe kunnen we iets doen aan de voedselverspilling? Of eten we in de toekomst alleen nog maar pilletjes recht uit de reageerbuis? 

Activiteiten

Een heleboel scholen, bibliotheken, verenigingen maar ook horecazaken en bedrijven lieten hun hersenen knetteren om rond deze belangrijke vragen smakelijke activiteiten te verzinnen. In Roeselare leren ze je de lunchbox van je kinderen te pimpen, in Meise ontdekten ze het concept 'haute-dogs' - benieuwd! In Herselt leer je te eten wat het bos schaft en culinair journalist Dorien Knockaert komt in Kortenberg spreken over superfoods. In Haacht zetten ze de burgemeester achter de kookpotten - heerlijk!

Ontdek het volledige programma van de Week van de Smaak, of zoek in je eigen provincie:

Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
Antwerpen
Limburg

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Geen resultaten gevonden.
Week van de Smaak 2017