Fluisterboot

Week van de Provinciedomeinen

Een uitstapje naar een provinciedomein is altijd een feest. En tijdens de Week van de Provinciedomeinen (van 14 tot 22 april) doen ze er nog een schepje bovenop met een heleboel buitengewone activiteiten: te land, ter zee en zelfs in de lucht!

Tijdens de Week van de Provinciedomeinen, van 14 tot 22 april, vallen er in de 53 provinciedomeinen van ons land nog meer avonturen te beleven dan anders: leer alles over de natuur, waag je op het water of hang de waaghals uit in de lucht. En natuurlijk moeten er ook heel wat paaseitjes geraapt worden...

 

Te land

Geen enkel provinciedomein ziet er hetzelfde uit, maar allemaal blinken ze uit in rust en natuur. Hoewel er van rust en stilte toch iets minder sprake zal zijn tijdens de Week van de Provinciedomeinen, met al dat geravot...

 • Geen betere manier om van de natuur te genieten dan op blote voeten. En dat treft, want op de Kesselse Heide werd speciaal voor de gelegenheid een blotevoetenpad aangelegd: ga op wandel en laat de grond je voeten prikken, strelen en kietelen. 
 • Een dagje naar een provinciedomein betekent vaak ook: takkentijd! Want een tak is het begin van eindeloze avonturen: kies hem met zorg uit en hij kan alles worden wat je wil. 
 • Kleine dierenvrienden in huis? Op het Lammetjesfeest in Groendomein Prinsenpark in Retie is een kudde van 300 (!) schapen, en ze zouden allemaal graag een knuffel krijgen.
 • In de kinderboerderij van het Rivierenhof in Antwerpen proef je van het boerenleven, en in het gigantische hooikasteel dat er deze week opgesteld staat is het heerlijk ravotten. 

 

Ter zee

Oké, de zee kom je in de meeste provinciedomeinen niet tegen. Toch hebben recreatiedomeinen vaak een plas of andere waterpartij, en ook daar vallen tijdens de Week van de Provinciedomeinen heel wat avonturen te beleven.

 • Provinciedomein De Gavers in Harelbeke heeft een vijer die groter is dan wel 60 voetbalvelden: als je daar geen tochtje op zou willen maken met een fluisterboot, dan weten wij het ook niet meer. 
 • In vijvers zitten meestal vissen, en ook die zijn de moeite waard om eens van dichterbij te bekijken. In domein Puyenbroeck in Wachtebeke ga je op zoek naar alle verschillende soorten en kom je er alles over te weten. 
 • In De Gavers kan je niet alleen met een fluisterboot varen. Maak ook eens een avondtochtje met een kano, met de ondergaande zon op de achtergrond. Een unieke belevenis! 

 

Of in de lucht

Zoek je het liever in de hoogte? Geen enkel probleem, ook voor het betere klim- en vliegwerk kan je deze week in de provinciedomeinen terecht. 

 • Op verschillende plekken kan je tijdens de Week van de Provinciedomeinen over een hoogteparcours klauteren. Niet naar beneden kijken! 
 • In De Gavers mag je dan weer de klimmuur uittesten. Wie raakt het hoogste? 
 • Kleine snelheidsduivels moeten naar het Zilvermeer in Mol, waar je langs een zipline vliegensvlug naar beneden zoeft. 
 • In Huizingen spring je je benen los op een bonte verzameling aan springkastelen. 

 

Ontdek hier alle activiteiten tijdens de Week van de Provinciedomeinen

Activiteiten tijdens de Week van de Provinciedomeinen