U bent hier:

Week van de Fair Trade

Week van de Fair Trade

Eerlijke chocolade

Vingers in de lucht wie niet zonder chocolade kan! Yup, dat zijn best veel mensen... Toch verdienen cacaoboeren in het Zuiden amper hun brood met de teelt van cacao, bron van onze chocoladeverslaving. Niet eerlijk! Als we een eerlijke landbouw willen, dan moeten we rekening houden met de noden van de boeren die er daar in het Zuiden voor zorgen dat wij op onze wenken bediend worden.

Oxfam

Oxfam zet zich al jaren in voor deze fair trade tusseen Noord en Zuid en zet van 4 tot 14 oktober, tijdens de Week van de Fair Tradeeerlijke handel en fairtrade-producten in de kijker. TEen hele week lang kan je ontdekken wat er allemaal bestaat aan lekkere, mooie én ethische fairtrade-producten. Wie kiest voor fairtrade, geeft een kleine producent in het Zuiden de kans op een beter leven. Als consument heb jij de macht om hun levensomstandigheden te verbeteren. Kopen zonder schuldgevoelens - hoog tijd om ermee te beginnen!

Ruil je pakje koffie

Op 14 oktober, de laatste dag van de Week van de Fair Trade, kan je met een leeg pakje koffie terecht in je Oxfam-winkel - je krijgt er een vol pakje voor in de plaats. Eens je de eerlijke smaak van koffie te pakken hebt zul je nooit nog iets anders willen.

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

Geen resultaten gevonden.
Week van de Fair Trade 2017