U bent hier:

Week van de Amateurkunsten

To be an artist

Wie in zijn vrije tijd tekent, danst, toneelspeelt of muziek speelt is niet geneigd zichzelf snel 'kunstenaar' te noemen - en toch!

Tijdens de Week van de Amateurkunsten kunnen deze amateurkunstenaars eindelijk eens goed stoefen op zichzelf. In heel Vlaanderen en Brussel worden ze in het zonnetje gezet: van 28 april tot 7 mei kunnen artiesten of artiesten-in-spé voluit proeven van het rijke aanbod aan amateurkunsten in hun buurt. De WAK trapt dit jaar trouwens op 28 april af met het muziekfestival Lokale Helden - lees er hier alles over.

The Making Of

In 2017 zoekt de WAK naar samenwerkingen en partnerschappen onder de noemer 'The Making Of'. Laat ons maar eens toneelschrijver Samuel Becketts beroemde motto citeren: 'Try again. Fail again. Fail better'. Wat in deftige verkavelingstaal zoveel betekent als: nie pleujen!

Creatieproces

De Week van de Amateurkunsten legt in 2017 met andere woorden de focus op het creatieproces, op het boeiende maar ook vermoeiende proces van proberen, mislukken, opnieuw beginnen... Daarin schuilt juist de schoonheid van het artistieke werk, want zoals de boeddhisten zouden zeggen: de weg is belangrijker dan de bestemming.

Genoeg wijsheden rondgestrooid: jullie willen gewoon weten wat er in de buurt te doen is tijdens de WAK?

Je ontdekt het hieronder!

Geen resultaten gevonden.
Week van de Amateurkunsten