UiT

Wat te doen bij slecht weer in Limburg

Regen, storm, ellendig weer? Met deze binnenactiviteiten in de provincie Limburg - van Hasselt tot Genk - houden jij én de kinderen het lekker droog bij slecht weer.

3x knus in de zetel

Ellendig weer vraagt om een dagje knus in de zetel. Maar waarom moet dat per se je eigen sofa zijn? Kruip in de plaats eens samen in de zeteltjes van een theater- of filmzaal: die zijn minstens even comfortabel. Beloofd.

  1. Het Cultuurcentrum van Hasselt programmeert regelmatig familievoorstellingen, en ze zijn allemaal even grappig, sprookjesachtig of spannend. 

  2. Elke eerste zondag van de maand presenteert Cinema ZAP een topfilm voor kinderen in De Nieuwe Zaal in Hasselt. Ouders zijn gelukkig ook welkom. 

  3. Ook C-mine Cultuurcentrum is een fijne plek voor leuke voorstellingen en goede jeugdfilms. 

Snuister tussen alle familie- en filmvoorstellingen in Limburg.

 

3x museumpret

Dat kunst en musea niet alleen voor grote mensen zijn, dat wist je al. En dat een grijze regendag het uitgelezen moment is voor een bezoekje aan het museum waarschijnlijk ook. Museumpas op zak? Dan kan je ook als ouder voordelig naar 170 musea in heel België.

Deze musea zijn ook een speelparadijs voor kinderen:

  1. Het Modemuseum van Hasselt stuurt je op pad met een modewijzer: tijdens de tijdelijke expo SMUK duik je in een wereld vol pailletten, borduursels, goudbrokaat en pluimen. Enkel nog even je eigen sieraad 3D-printen, en je kan zelf ook opgesmukt naar huis. 

  2. In het Gallo-Romeins Museum in Tongeren reis je dan weer terug in de tijd: leer hoe de allereerste mensen eruit zagen, ontmoet de Romeinen die ook in Limburg woonden en luister naar de verhalen van een archeoloog. 

  3. Kleine sterrenkijker? Trek ermee naar de Cosmodrome in Genk. Bewonder de projecties op de gigantische koepel, reis vliegensvlug door het heelal of installeer je voor een film die je helemaal omringt. Nu enkel nog duimen dat de wolken even wegtrekken, zodat je zelf ook eens door de grote telescoop kan turen. 

Ontdek alle musea en tentoonstellingen in Limburg.

 

3x indoor ravotten

  1. Duik onder de grond in C-mine in Genk. Tijdens een spannende expeditie reizen jullie de mijnwerkers van weleer achterna tot zes meter onder de grond. Ontdek de verschillende installaties, ga aan de slag in de geluidscel en zoek de weg naar boven in het doolhof. En neem toch maar je regenjas mee, om de 60 (!) meter hoge schachtbok te kunnen beklimmen. 

  2. Ravotten lukt ook prima in een binnenspeeltuin. Klauter, duik, glijd en kruip zoveel je wil in een van deze exemplaren.

  3. Bij te veel modder in eigen tuin kan je met je spring-in 't veld ook naar een trampolinepark: droger, warmer en wellicht iets uitdagender.