Waar kan je naartoe op de Buitenspeeldag?

Woensdag 24 april is Buitenspeeldag! Op tv is dan geen bal te zien: er zit dus niets anders op dan naar buiten trekken voor een namiddagje sport en spel. En met leuke activiteiten in zowat elke gemeente kan dat geen probleem zijn. De zon is besteld!

Allerlei ravotterij

Op woensdag 24 april tussen 13u en 17u zijn alle kinderzenders op tv morsdood. De boodschap is duidelijk: hop, naar buiten! Spring op je fiets of huppel naar het dichtstbijzijnde park of plein, want daar wordt een hele namiddag geravot. Er worden meer dan 300 activiteiten georganiseerd tijdens de Buitenspeeldag: een gebrek aan keuzemogelijkheden is dus geen argument. 

 

Alpaca's en zeepkisten

Uiteraard zijn er de obligate springkastelen, kubbtoernooien en sportinitiaties, maar sommige gemeenten pakken uit met verrassende speelgelegenheiden. Zo komt er in Wanzele een gezelschap alpaca's meespelen, wordt er in Maaseik een potje gefierljept (oftewel: met stokken over grachten gesprongen) en organiseert Ertvelde een spannende zeepkistenrace. In Brussel reis je dan weer terug in de tijd: je mag er spelen zoals in de tijd van Bruegel. 

 

Ontdek hier alle activiteiten tijdens de Buitenspeeldag!

 

Meer inspiratie? Dit zijn de leukste buitenspeeltuinen volgens de Bende van Vlieg. Meer tips uit jouw buurt? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg!

Hier kan je terecht voor een toffe Buitenspeeldag

 

MyFamily