U bent hier:

Vijf tips voor circusartiesten in wording

Wanneer is de laatste keer dat je nog iets deed voor het eerst? Probeer een nieuwe circusoefening.

Vijf tips voor circusartiesten in wording

Er is nog nooit een beter moment geweest om de clown uit te hangen. Of om jouw truken van de foor boven te halen. Swing, klap, dans de wereld van het circus in en word een beetje circusartiest met deze vijf tips.


1. Zet de wereld op zijn kop met huis-tuin-en-keukencircus 

Van zodra corona in het land was, ging het doek van vele circusscholen naar beneden. Ze verhuizen het grote podium naar de living, tuin of keuken en gaan live onder een nieuwe naam, Ell Circo d’ell Casa, Corona circus of Circo Rona. Circus is breed: maar met een boek kaarten, drie balletjes en wat acrobatie geraak je al ver. Ga dagelijks een nieuwe uitdaging aan.

 

2. The show must go on 

Circusartiesten oefenen maanden lang op die ene grote voorstelling. Wat als opeens alles in het water valt? Het Circuscentrum geeft jullie een kijkje achter de coulissen en geeft uren kijkplezier prijs. Kunst met een eenwieler, al jonglerend muziek maken, theater en acrobatische dans. ‘t Zit er allemaal tussen. Bekijk het vanuit je zetel. 

 

3. Cadeautje van Cirque du Soleil 

Ook het internationaal reizende circusgezelschap Cirque du Soleil weet ons te entertainen. “Cirque Connected” geeft ons een mooi quarantainecadeau. Bekijk drie volledige voorstellingen online. Voel de sensatie van de show via hun virtual reality app, volg de bikkelharde trainingen van circusartiesten via de Cirque fit app en transformeer jezelf met een van de make-up tutorials

 

4. Drie must-see circusfilms

Swing mee de circuswereld in met deze drie klassiekers. 

  • Dumbo schitterde op het doek als vierde langspeelfilm van Disney, gebaseerd op een boek geschreven in 1934. Het werd een kaskraker. 
  • En last but not least: The Greatest Showman, gebaseerd op waargebeurde feiten, met Hugh Jackman in de hoofdrol. 

 

5. Duik de circusgeschiedenis in 

Blader door de jaarboeken van het circuscentrum, ontdek wie onze centrale Vlaamse circusfiguren zijn en bekijk de circusaffiches uit de periode van 1910-1970. Ook Amerika kende een groteske circusgeschiedenis. Amercian Experience: The Circus is een mini-serie die je op vier uur tijd meeneemt doorheen de geschiedenis van het Amerikaans circus. Hierin volgen ze de meest iconische circusgezelschappen van de 19e eeuw.