U bent hier:

Vier samen de iftar

Vier samen de iftar

Vier samen de iftar

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!


Breek de vasten

De ramadan is voor moslims een maand van vasten: gelovigen die deelnemen nuttigen geen eten of drank tussen dageraad en zonsondergang. Dat zorgt er wel voor dat het des te harder uitkijken is naar zonsondergang - het moment waarop familieleden, vrienden en kennissen samenkomen om de 'vasten te breken'. Dat gebeurt in eerste instantie met dadels en een glas melk, daarna volgt een heerlijke maaltijd die iftar wordt genoemd.

Voor iedereen

Sommige van deze iftars zijn publiek: ze staan open voor mensen van verschillende achtergronden en worden vaak opgeluisterd met muziek of poëzie. De gemeenschappelijke maaltijd zet in de verf hoezeer dit feest draait om vieren en delen in de grootst mogelijke solidariteit.

Sommige iftars zin gratis, andere zijn benefiets - zo draag je door je deelname bij aan een goed doel. Op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel kan je voor zo'n iftar terecht in moslimgezinnen of bij moslimorganisaties.

De ramadan loopt dit jaar tot 4 juni. Ontdek hier waar je kan deelnemen aan publieke iftars!

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Alle publieke iftars

Van 24 april 2019 tot 25 september 2019

Upper Deck Avonden

Antwerpen, Red Star Line Museum

Film

zaterdag 25 april 2020

Khalid Benhaddou & Erhan Demirci + Iftar

Zolder (Heusden-Zolder), CC MUZE

Theatervoorstelling

Bekijk meer tips