U bent hier:

Vier samen de iftar!

Vier samen de iftar!

Breek de vasten

De ramadan, die op dit moment volop aan de gang is, is voor moslims een maand van vasten: gelovigen die deelnemen nuttigen geen eten of drank tussen dageraad en zonsondergang. Klinkt niet als een pretje, zeker niet bij deze warme temperaturen, maar het zorgt er wel voor dat het des te harder uitkijken is naar zonsondergang - het moment waarop familieleden, vrienden en kennissen samenkomen om de 'vasten te breken'. Dat gebeurt in eerste instantie met dadels en een glas melk, daarna volgt een heerlijke maaltijd die iftar wordt genoemd.

Voor iedereen

Sommige van deze iftars zijn publiek: ze staan open voor mensen van verschillende achtergronden en worden vaak opgeluisterd met muziek of poëzie - de Vaartkapoen in Molenbeek maakt er zelfs een heuse 'Ramadan Night' van. In De Roma in Antwerpen wordt een interessante lezingenavond rond 'Worstelen met God' afgesloten met een iftar.

Solidariteit

De gemeenschappelijke maaltijd zet in de verf hoezeer dit feest draait om vieren en delen in de grootst mogelijke solidariteit. Sommige iftars zin gratis, andere zijn benefiets - zo draag je door je deelname bij aan een goed doel. Op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel kan je voor zo'n iftar terecht in moslimgezinnen of bij moslimorganisaties.
 

De ramadan loopt dit jaar tot 14 juni. Ontdek hier waar je kan deelnemen aan publieke iftars!

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

Geen resultaten gevonden.
Vier samen de iftar