U bent hier:

Vier musea voor wisselvallige dagen

Vier musea voor wisselvallige dagen

Vier musea voor wisselvallige dagen

Het perfecte uitje bij kwakkelweer.


Echt warm wordt het niet, droog blijft het evenmin. Je weet niet wat te doen bij evenveel kans op zon als regen? Probeer eens een museum met tuin of terras wanneer niet alleen het weer, maar ook je gemoed swingt. Je hopt gewoon naar buiten van zodra de zon komt piepen. En vergeet vooral je museumpas pas niet.

 

In deze vier musea is het ook interessant als de zon plots komt piepen.

 

1. Kom tot rust in het bruisende Brussel

Frieten, bier, chocolade… maar België is toch wel meer dan dat, nietwaar? Het BELvue museum informeert je maar wat graag over België en haar rijke geschiedenis. De knusse binnenkoer van het museum, tevens het terras van het restaurant, is bovendien een echte oase van rust in het stadscentrum.

 

2. Cultureel verantwoord terrassen in Gent

Het STAM is het ideale beginpunt voor een bezoek aan de stad Gent. Het museum bevindt zich in de schitterende 14de-eeuwse Bijlokeabdij en vertelt het verhaal van Gent van de middeleeuwen tot vandaag. Het STAMcafé biedt een prachtig zicht op de architectuur en het groen van de Bijlokesite én heeft een hemels zonneterras.

 

3. Een kunstzinnig dakterras

In het M HKA ben je wel even zoet met 4.000m² hedendaagse beeldende kunst. Van zodra de zon komt piepen, rep je je gewoon naar de vierde verdieping. Daar geniet je vanop het dakterras van een panoramisch zicht op de Schelde en de stad Antwerpen. En ook hier is kunst niet ver weg: de fascinerende installatie Skyspace van James Turrell moet je zeker eens bekijken.

 

4. Lunch met een adembenemend uitzicht 

Behalve een indrukwekkende collectie muziekinstrumenten in een prachtige setting heeft het Muziekinstrumentenmuseum ook een restaurant. En wat voor één! De eetgelegenheid bevindt zich op de bovenste (de elfde) verdieping van het art nouveaugebouw. Bij mooi weer kan je vanop het torenhoge terras genieten van de zon en een spectaculair zicht over de stad Brussel.

 

Tip: met een museumpas bezoek je de bovenstaande musea gratis. Je koopt 'm online of aan de balie.