U bent hier:

Uitwaaien aan de kust?

Uitwaaien aan de kust?

De blaadjes zijn zo goed als allemaal van de bomen gevallen, de temperaturen naderen het vriespunt: winter is coming. Let op, dat wil allesbehalve zeggen dat je binnen moet blijven tot de lente weer begint. Weersta aan de verleiding van de winterslaap, haal de sjaals en mutsen uit de kast, schop je kinderen uit de sofa en trek eropuit!

Niets zo efficiënt als een gezellige winterwandeling om het warm te krijgen (al kan dat natuurlijk ook iets te maken hebben met die warme chocomelk achteraf). En waar beter uitwaaien dan aan de kust? Wij zochten de zes coolste kustwandelingen voor je uit.

1. Kindervoetjes neuzen in de duinen
Laat je leiden door je kroost én de gids van deze begeleide wandeling in Provinciaal Domein de Nachtegaal in De Panne. Wie zei dat de duinen alleen in de zomer leuk zijn?


2. Blankenberge en Uitkerke bezet
Nog tot 2018 staan de kust en de Westhoek grotendeels in het teken van de herinnering aan De Groote Oorlog. Blankenberge en Uitkerke bezet. 1914-1918 is slechts een van de vele wandelingen die je terugkatapulteren naar het oorlogsgeweld en de gevolgen daarvan tot vandaag. Voor een extra portie geschiedenis kan je ook de bijbehorende tentoonstelling bezoeken.

3. Waar is ons tinnen bootje?
Alsof de expo Vloed in Koksijde nog niet leuk genoeg was! Na een gezonde portie hedendaagse kunst voor het hele gezin kan je in Koksijde op zoek gaan naar het tinnen bootje dat zoek raakte tijdens het opstellen van de tentoonstelling. Kunst en kust tegelijk, dat zijn twee vliegen in één klap!

4. Erfgoedwandelen met je smartphone in Oostende
Ook de erfgoedliefhebber kan aan de kust terecht. In Oostende ontdek je erfgoed aan de hand van je eigen smartphone: download de app, kies je wandeling en laat je op sleeptouw nemen. 'Op zeebenen door Oostende’ leidt je doorheen het maritieme verleden van de stad, ‘Oostende tussen licht en donker’ helpt je het spoor te volgen van kunstenaar Leon Spillaert.

5. De Frontzate
Dit fiets- en wandelpad ligt op de voormalige tramlijn tussen Nieuwpoort en Diksmuide. Die speelde een belangrijke strategische rol tijdens de Eerste Wereldoorlog en dat is nog steeds te merken. Je wandelt pal op de eerste verdedigingslinie van het Belgische leger: verschillende van de betonnen constructies staan nog steeds recht.

6. The Crystal Ship - kunstenroute in Oostende
Het kristallen schip ligt al even niet meer aangemeerd in Oostende, maar de kunst die de bemanning van het schip achterliet is nog steeds te bewonderen. De gigantische muurschilderingen en andere artistieke interventies vormen een uniek parcours doorheen de binnenstad en het ‘Groene Lint’ rond Oostende. Bewonder Oostende zoals je het nog nooit zag!

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

Alle fiets- en wandelroutes aan de kust

Van 4 juli 2017 tot 26 juni 2018

Erfgoedwandeling met je smartphone: Leon Spilliaert. Oostende tussen licht en donker

Oostende, Centrum

Fiets- of wandelroute

maandag 9 juli 2018

Sint-Idesbald door de ogen van Paul Delvaux

Koksijde, dienst Toerisme

Fiets- of wandelroute

donderdag 19 juli 2018

Oostduinkerke: van vissersdorp tot badplaats

Oostduinkerke (Koksijde), dienst Toerisme Oostduinkerke

Fiets- of wandelroute

zaterdag 21 juli 2018

DE FRONTROUTE

Ramskapelle (Nieuwpoort), d'oude schole

Fiets- of wandelroute

donderdag 9 augustus 2018

Nieuwpoortse Gordel

Nieuwpoort, stadhuis

Fiets- of wandelroute

zaterdag 18 augustus 2018

Where is Anna

Mannekensvere (Middelkerke), Hoeve "De Coude Scheure"

Fiets- of wandelroute

7+

Van 15 juni 2018 tot 30 augustus 2018

Interactieve schattenjacht in Middelkerke

Middelkerke, Parken van Middelkerke

Fiets- of wandelroute

7+

Van 15 juni 2018 tot 31 augustus 2018

Interactieve schattenjacht in Koksijde

Koksijde, Parken van Koksijde

Fiets- of wandelroute

7+

Van 15 juni 2018 tot 31 augustus 2018

Interactieve schattenjacht in Nieuwpoort

Nieuwpoort, Parken van Nieuwpoort

Fiets- of wandelroute

Van 15 juni 2018 tot 31 augustus 2018

Spannend achtervolgingsspel in De Panne

De Panne, Centrum van De Panne

Fiets- of wandelroute

Bekijk alle activiteiten
Winterwandelingen aan de kust