U bent hier:

Uitkijken naar Erfgoeddag

Uitkijken naar Erfgoeddag

Keuzestress?

De jaarlijkse afspraak met  Erfgoeddag heeft de lokale verkiezingen goed in het vizier - je kan alvast vooruitlopen op oktober door eind april al te gaan 'Kiezen'. Onder deze vlag loodst de Erfgoeddag je op zondag 22 april door expo’s, workshops, wandelingen en concerten. Krijg je al een beetje keuzestress? No worries, wij helpen je op weg!

Kiezen = verliezen

Erfgoed heeft natuurlijk alles te maken met de vraag waarvoor we kiezen - welke gebruiken, gebouwen, rituelen we in stand willen houden, en welke we toelaten om te verdwijnen. Kiezen is altijd een beetje verliezen! Hoe bepalen erfgoedinstellingen wat wordt bijgehouden? Welke beslissingen brengt het digitale tijdperk? Maar heel letterlijk biedt het thema ook de kans om het cultureel erfgoed over verkiezingen te tonen - enig idee vanaf wanneer de vrouw bijvoorbeeld werd toegelaten in het kieshokje? Je ontdekt het in Rotselaar. In Oostende kiezen ze dan weer voor 'snelle moksjes en fientige wuvetjes' - prachtige dialectwoorden die absoluut moeten bewaard blijven.

Kies voor erfgoed, en ontdek die zondag hoe wonderlijk veel aspecten van het leven die keuze omvat.

In de buurt

Wil je weten wat er in je buurt te doen is? Bekijk het programma in:

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Alle activiteiten

Van 22 april 2018 tot 28 april 2019

Erfgoeddag - I.S.M. De Stad Blankenberge - geleide wandeling in de Uitkerkse Polder

Blankenberge, Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

Begeleide uitstap of rondleiding

Erfgoeddag 2018