U bent hier:

UiT in het Weekend

Magische wandeling

Ooit al eens een stukje werelderfgoed bij kaarslicht gezien? Grijp dit weekend dan je kans in Leuven.  Terwijl je het Groot Begijnhof ontdekt in de gloed van duizende kaarsen, brengt een beiaardconcert je in hogere sferen. Eventjes genoeg van deze betoverende setting? Sinds dit weekend is het officiële startschot gegeven aan Wintertijd, dat betekent dat je terug op jenevers en glühwein kan klinken op de 'gezelligste kerstmarkt van Vlaanderen'. Wil je overdag nog een stukje cultuur opsnuiven? In het M-Museum kun je je helemaal onderdompelen in de wereld van de schilder Edgard tytgat, vol fantasie absurditeit en humor. Aanrader!

 

Heerlijk eten 

Bourgondiërs, verenigt u! Dit weekend tovert 'Chefs on Wheels' Tervuren om tot een gezellig winters foodtruckfestival. Met hun Christmas edition vuren ze heel wat smaakbommen op je af. Wat dacht je van een choco kebab, lekkere taco's of heerlijke hapjes uit de Chileense keuken? Naast een hapje en een drankje kan je hier een heel weekend lang genieten van live-optredens en dj-sets. Op stap met het hele gezin? Met de aanwezigheid van een springkasteel, een clown en kindergrime, zullen je kotertjes zich niet snel vervelen. Na heel wat plezier en vertier kan je 's avonds terug naar huis keren met een spliksplinternieuwe kerstboom. Afspraak op het bovenplein aan de kerk van Tervuren.  

 

Vurige setting 

Ookal ruilde Music for Life De Schorre in voor het domein Puybebroeck in Wachtebeke, er valt nog steeds heel wat te beleven in dit Antwerpse recreatiedomein. Op zaterdagavond haalt Putteke Winter je uit die winterblues met wandeling langs prachtige natuurplekjes. Ondertussen geniet je van wonderlijke verhalen, kruisen mysterieuze figuren je pad en geniet je van wervelende vuurshows en hartverwarmende poëzie. Bij live muziek kan je slurpen van lekkere winterse drankjes. Geraak je niet tot in De Schorre? Dan heeft de Lilse bergen goed nieuws voor jou want ook hier strijkt Putteke Winter neer. Allen daarheen. 

 

Unieke dansvoorstelling

Tabula Rasa scoort niet enkel op televisie, maar ook in de dans. In haar Tabula Rasa laat choreografe Isabelle Beernaerts alles achter zich en begint met een schoon lei. Verwacht je dus aan een samenspel van meeslepende verhalen, pure dans en ecclectische muziekstijlen. 

Meer weekendtips

maandag 11 december 2017

Baio

Sint-Joost-Ten-Node, Botanique

Concert

donderdag 14 december 2017

Allemaal familie

Borgerhout, De Roma

Film

3+

Van 22 september 2017 tot 15 december 2017

Vertelhut: halfuurtje voorleesplezier

Waregem, Bibliotheek Waregem

Spel of quiz

vrijdag 15 december 2017

Opendeurdag vrijzinnig centrum De Bezatse

Menen, VC de Bezatse

Opendeurdag

vrijdag 15 december 2017

Viage Wonderland - Swingin' Christmas editie

Brussel, Viage


vrijdag 15 december 2017

After Work

Sint-Agatha-Berchem, GC De Kroon

Eten en drinken

zaterdag 16 december 2017

Winter Pop Laken

Laken (Brussel), Joseph Benoit Willems Plein

Concert

zaterdag 16 december 2017

Shoppingzaterdag

Poperinge, Grote Markt

Markt of braderie

Van 10 december 2017 tot 16 december 2017

Pauzeweek. De tijd nemen om de tijd de tijd te geven.

Bever, Rosario

Cursus of workshop

zaterdag 16 december 2017

Advent & Kerstmis in Tirol

Mechelen, Stadhuis

Concert

Bekijk alle activiteiten