U bent hier:

Tijd voor Wintertijd!

Tijd voor Wintertijd!

Het is weer de tijd van 't jaar: de Vlaamse steden strijden om de grootste kerstboom, de gezelligste kerstmarkt, het meest verrassende kerstprogramma. Leuven zet zijn beste beentje voor met Wintertijd in Leuven.

Zoek niet verder: hier zijn alvast vijf goede redenen om deze winter naar Leuven af te zakken.

  1. Lekkerbekken komen aan hun trekken tijdens de Foodtruck Fiesta op 15, 16 en 17 december. Terwijl een legertje foodtrucks neerstrijkt in Park De Bruul, steekt Retro l'Hiver deze plek in een vintagekleedje. Smullen van de lekkerste streetfood én swingen op enkele klassiekers kan het hele weekend lang.

  2. We zeiden het al: de vraag wie de 'gezelligste heeft' is elk jaar nijpend, en de concurrentie van steden als Gent en Brussel is bikkelhard, maar jawel: volgens Stedentripper.nl is het wel degelijk Leuven die met de hoofdvogel gaat lopen met de titel 'gezelligste kerstmarkt van Europa'.

  3. Wie de highlights van Leuven in een winters jasje wil bezoeken hoeft niet langer te wachten. Op 9 december bezoek je het Groot Begijnhof bij kaarslicht, terwijl je op andere dagen de toren van de universiteitsbibliotheek beklimt by night, voor een prachtig uitzicht over de stad. Wie liever met de voetjes op de grond blijft is er Ladeuze on Ice, het winterparadijs voor groot en klein. En natuurlijk kan een van de blikvangers niet ontbreken op het lijstje: de feeërieke Wintertuin op de Grote Markt. Wie de kerstdrukte liever buiten sluit rept zich naar het stadhuis, waar het prachtige gebouw zich vult met zachte klassieke muziek: studenten van het Lemmens trakteren op intieme kamermuziekconcerten.

  4. Zin om van cultuurtje te doen? In 30CC/Schouwburg kan je genieten van het Wintercircus en wie zin heeft om de stad op een bijzondere manier te verkennen schrijft zich in voor de thematische winterwandelingen. 

  5. Op oudjaar trekken de sportievelingen onder ons overdag nog een laatste spurtje op de eindejaarscorrida. 's Avonds tel je af met Leuven Countdown naar het nieuwe jaar aan de langste toog van de wereld: op de Oude  Markt. Een lichtspel, een stevige dj-set en een aftelklok voeren de spanning op tot om middernacht het - imaginaire - dak van de keet gaat. 

Overtuigd? Reken maar van yes!

(c foto: Joel Hoylaerts)

Geen resultaten gevonden.
Wintertijd in Leuven