U bent hier:

Tijd voor Wintertijd!

Tijd voor Wintertijd!

Het is weer de tijd van 't jaar: de Vlaamse steden strijden om de grootste kerstboom, de gezelligste kerstmarkt, het meest verrassende kerstprogramma. Leuven zet van 5 december tot 5 januari zijn beste beentje voor met Wintertijd.

Hier alvast vijf goede redenen om deze winter naar Leuven af te zakken.

    1. Lekkerbekken komen aan hun trekken tijdens de Foodtruck Fiesta op 28, 29 en 30 december. Bij het legertje foodtrucks dat neerstrijkt in Park De Bruul kun je smullen van de lekkerste street food, het hele weekend lang.

    2. De strijd om de titel 'gezelligste winterstad' is bikkelhard, maar volgens de Nederlanders van Stedentripper.nl is het wel Leuven dat de 'gezelligste kerstmarkt van Europa' heeft.

    3. De highlights van Leuven in een winters jasje ontdekken? Bezoek dan op 8 december het Groot Begijnhof bij kaarslicht, of beklim op andere dagen de toren van de universiteitsbibliotheek by night voor een prachtig uitzicht over de stad. Mag ook niet ontbreken op je lijstje: de feeërieke Wintertuin op de Grote Markt. Wie de kerstdrukte liever buiten sluit rept zich naar de Sint-Pieterskerk, waar dirigent Erik Van Nevel met zijn gezelschap Currende een prachtig programma met Engelse kerstmuziek zal vertolken.

    4. Zin in nog meer cultuur? In 30CC/Schouwburg kan je genieten van het Wintercircus en wie zin heeft om de stad op een bijzondere manier te verkennen, schrijft zich in voor de thematische winterwandelingen of ontdekt het lichtparcours Skullmapping

    5. Op 30 december trekken de sportievelingen een laatste spurtje op de eindejaarscorrida. En met oudjaar tel je met Leuven Countdown af naar het nieuwe jaar aan de langste toog van de wereld: op de Oude Markt. Een lichtspel, een stevige dj-set en een aftelklok voeren er de spanning op tot om middernacht iedereen uit zijn dak gaat.

 

Afspraak in Leuven? Oh yeah!

 

(Foto credits: Joel Hoylaerts)

Geen resultaten gevonden.
Wintertijd in Leuven