U bent hier:

Tijd voor Wintertijd!

Het is weer de tijd van 't jaar: de Vlaamse steden strijden om de grootste kerstboom, de gezelligste kerstmarkt, het meest verrassende kerstprogramma. Leuven zet zijn beste beentje voor met Wintertijd in Leuven.

Zoek niet verder: hier zijn alvast vijf goede redenen om deze winter naar Leuven af te zakken.

  1. Lekkerbekken komen aan hun trekken tijdens de Foodtruck Fiesta op 16, 17 en 18 december. Een legertje foodtrucks strijkt neer in Park De Bruul. Smullen van de lekkerste streetfood kan het hele weekend lang.

  2. We zeiden het al: de vraag wie de 'gezelligste heeft' is elk jaar nijpend, en de concurrentie van steden als Gent en Brussel is bikkelhard, maar jawel: volgens Stedentripper.nl is het wel degelijk Leuven die met de hoofdvogel gaat lopen met de titel 'gezelligste kerstmarkt van Europa'.

  3. Wie de highlights van Leuven in een winters jasje wil bezoeken hoeft niet langer te wachten. Op 10 december bezoek je het Groot Begijnhof bij kaarslicht, terwijl je op andere dagen de toren van de universiteitsbibliotheek beklimt by night, voor een feeëriek uitzicht over de stad. Wie de kerstdrukte liever buiten sluit rept zich naar het stadhuis, waar het prachtige gebouw zich vult met zachte klassieke muziek: studenten van het Lemmens trakteren op intieme kamermuziekconcerten.

  4. Zin om van cultuurtje te doen? In Park De Bruul strijken Jan Delvaux en Belpop Bonanza drie dagen neer met een optreden, een quiz en een 'Leuvense' Belpop-special. In 30CC/Schouwburg kan je genieten van het Wintercircus en wie zin heeft om de stad op een bijzondere manier te verkennen schrijft zich in voor de thematische winterwandelingen. En natuurlijk draait het stadsfestival 500 jaar Utopia nog steeds op volle toeren.

  5. Op oudjaar tel je af met Leuven Countdown naar het nieuwe jaar aan de langste toog van de wereld: op de Oude  Markt. Een lichtspel, een stevige dj-set en een aftelklok voeren de spanning op tot om middernacht het - imaginaire - dak van de keet gaat.

Overtuigd? Reken maar van yes!

(c foto: Bart Van de Perre)

Geen resultaten gevonden.
Wintertijd in Leuven