Familie Grrr

Theater met kinderen: 6 onmisbare voorstellingen

De theaters hebben hun deuren weer opengezwaaid en ze staan te trappelen om je te ontvangen met betoverende, hilarische of ontroerende familievoorstellingen. Deze 6 toppers mag je dit najaar niet missen.

 

1. Volg het licht in Vuur/toren (6+)

Wat is er te zien? Drie vuurtorenwachters houden een licht brandend in hun toren. Aan de rand van een woeste oceaan werken ze met man en macht om anderen veilig thuis te brengen. Maar wat als het licht sputtert en dooft? 

Ga kijken, want Vuur/toren is een mooie tragikomische voorstelling vol beweging, over de laatste vuurtorenwachters ter wereld. Wie brengt hen naar een veilige haven als iedereen hen vergeten is? 

 

2. Een pratende verwarmingsbuis in Micro (8+)

Wat is er te zien? In Micro spelen acteurs voor één keer niet de hoofdrol: hier nemen het stopcontact, de vloer, een vlekje verf en een verwarmingsbuis het woord. De kleine dingen, die meestal op de achtergrond blijven tijdens familiedrama's of liefdesverhalen, krijgen voor het eerst de kans om te vertellen en hun brandende levensvragen te stellen. 

Ga kijken, want Micro is een fantasievolle, absurde en vooral heel grappige voorstelling over alle dingen die normaal in de schaduw staan. 

 

3. Word zelf regisseur in PRESS play. (10+)

Wat is er te zien? Dat mag jij beslissen in deze interactieve voorstelling. Bepaal mee hoe de wereld op het toneel verandert, welke kant het verhaal op gaat en wat er gebeurt met de personages. Maar wat als blijkt dat jij niet de enige bent met een afstandsbediening? Manipuleer je of word je gemanipuleerd? 

Ga kijken, want in PRESS play. mag je mee op zoek naar het land achter de avatars, en naar de verborgen algoritmes die jou stiekem een richting doen kiezen - niet alleen in deze voorstelling maar ook op sociale media. 

 

4. Een heel gewoon gezin in Familie Grrr (4+)

Wat is er te zien? De familie Grrr is een oersaai en doodgewoon gezin. Of lijkt dat maar zo? Waarom begint het net voor bedtijd altijd te rommelen en spoken? Waarom vliegen er ontbijtborden door de lucht, en waarom roepen meneer en mevrouw Grrr altijd zo hard? Zo hard, dat het huis begint te trillen en er vreemde figuren op bezoek komen ... 

Ga kijken, want Familie Grrr is een heldhaftig, grappig en beeldend verhaal, soms zo spannend dat je even je adem moet inhouden. Een echtscheidingsthriller op kleutermaat. 

 

5. Knotsgekke kleuren in Kladderadatsch (3+)

Wat is er te zien? Ik kom thuis, open de grote rode deur en hang mijn lange gele jas aan de kaki kapstok. Ik smeer een oranje boterham met blauwe choco en als toetje eet ik een grijze mandarijn.

Ga kijken, want Kladderadatsch is een beeldende, energieke voorstelling voor drieplussers over kleuren toevoegen en uitwissen. Over iets willen of juist niet. Over aantrekken en afstoten. 

 

6. Niets is wat het lijkt in De vrouw die zich verslikte in haar ondergoed (6+)

Wat is er te zien? Een lege kamer met een gat in de vloer en een omgevallen stoel. Een tafel die in twee is gezaagd en alle fotokaders zijn omgedraaid. Een overgelopen bad en alle ramen staan open.  Wat is hier gebeurd? 

Ga kijken, want De vrouw die zich verslikte in haar ondergoed laat je verdwijnen in miniatuurwerelden waarin alles kan. Laat je begeleiden door een koor van kinderstemmen en ga op ontdekking in verschillende ruimtes waar niets is wat het lijkt. 

  

Meer voorstellingen

Meerdere dagen

Eggers & Focketyn - Sartre & De Beauvoir

Theatervoorstelling

 

Lees ook

5 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

De mooiste poppentheaters