Akke Akke Tuut

Theater met kinderen: 6 onmisbare voorstellingen

De theaters hebben hun deuren weer opengezwaaid en ze staan te trappelen om je te ontvangen met betoverende, hilarische of ontroerende familievoorstellingen. Deze 6 toppers mag je dit najaar niet missen.

1. De trein vertrekt voor Akke akke tuut (3+)

Wat is er te zien?  De opa van Lander heeft nog nooit de zee gezien. Of toch wel, in zijn dromen, want elke nacht woelt hij met zijn handen door het zand. Akke Akke Tuut is muzikaal cabaret voor kleuters die zin hebben om met hun voetjes in het water te pletsen.

Ga kijken, want: Akke Akke Tuut was dertig jaar geleden een van de eerste voorstellingen van Kommil Foo. De broers Raf en Mich herwerkten nu de kleuterklassieker voor twee jonge spelers en staken ook het decor in een nieuw jasje.

 

2. Dansen en wiebelen in Kapot (6+)

Wat is er te zien? Proberen is leren, toch? Ofte: van mislukkingen word je slimmer. In Kapot bewegen drie figuren zich dansend en stuntelend over het podium, met kleine en grote rampen tot gevolg. Ze vallen, of neen, kijk: ze dansen!

Ga kijken, want: Choreograaf Karolien Verlinden heeft een zwak voor een jong publiek, en weet met dans, maar ook met poëzie, rap en spoken word die beentjes aan het wiebelen te brengen.

 

3. Dinofilosofie in Bambiraptor (9+)

Wat is er te zien? Hoe smaakt een prehistorische omelet? En zitten er dinodeeltjes tussen mijn tenen? In Bambiraptor is geen vraag te gek of te dwaas. Drie jonge theatermakers kruipen in het hoofd van hun negenjarige publiek en bewijzen je dat filosoferen helemaal niet saai hoeft te zijn.

Ga kijken, want: Bambiraptor belooft jouw kroost mee te voeren naar de driesprong tussen filosofie, poëzie en heerlijke gekte - een punt waar we allemaal wel wat vaker zouden mogen vertoeven, toch?  

 

4. De Rode Hond blaft weer!

Wat is er te zien? Vanalles! Want het meest besmettelijke kunstenfestival voor kinderen strijkt van 4 tot 7 november neer in Leuven. En van het theaterluik gaan wij alvast een beetje kwijlen: hilarisch figurentheater in BAM (4+) krijgt een plekje naast dans voor de allerkleinsten (3+) in DRRAAI.

Ga kijken, want: Er is ook een bijzondere première te zien. Oscar en oma Rozenrood is een ontroerend en magisch familiesprookje dat moeilijke thema's niet schuwt. De voorstelling werd gemaakt in nauwe samenwerking met  de kankerafdeling van UZ Leuven.

 

5. Vaders en dochters in WaRaMis 2.0 (8+)

Wat is er te zien?  In WaRaMis 2.0 maken we kennis met twee leden van een wel heel bijzondere stam. Het gaat om een vader en een dochter, die elkaar door dans, muziek en rituele bezweringen trachten (terug) te vinden. Gitarist Geoffrey Burton zorgt voor de soundtrack van deze zoektocht, en er zouden pluimen, véél pluimen aan te pas komen.

Ga kijken, want: Acteur Frank Dierens maakt deze voorstelling met zijn dochter Julia Dierens, die een  beperking heeft. De bijzondere samenwerking belooft een ontroerende voorstelling op te leveren.

Waar en wanneer? 20 oktober tot 19 november in Gent, Ronse en Leuven

 

6. De wonderlijke kerst van Circus Ronaldo (7+)

Wat is er te zien? Heb je er altijd van gedroomd om aan te schuiven aan het kerstdiner van de circusfamilie Ronaldo? Dit is je kans! Het bonte gezelschap zingt, maakt muziek en durft al eens op de tafel te springen voor een acrobatische toer. 

Ga kijken, want: De voorstelling begint al in de bar en eindigt twee uur later met een ontroerende finale - het wordt de wonderlijkste kerstavond die je ooit beleefde, dat is beloofd.

  

Meer voorstellingen

De mooiste poppentheaters

Verder lezen