U bent hier:

Pinkstermaandag - wat te doen?

Pinkstermaandag - wat te doen?

I Like Mondays

Er zijn ergere dingen in het leven dan een vrije maandag, toch? Het enige wat op zo'n snoepdagje je plezier kan vergallen is misschien een gebrek aan inspiratie  - want die vurige tongen branden niet bij iedereen even fel. Nog geen plannen gemaakt voor Pinksteren? Wij doen je in elke provincie een paar ideeën aan de hand.

West-Vlaanderen

 • Sinksen Kortrijk Als je maar één weekend in het jaar naar Kortrijk gaat, laat het dan het pinksterweekend zijn. Vier dagen lang zet het openluchtfestival Sinksen de hele binnenstad in rep en roer. Je hebt maar te kiezen tussen de concerten, rommel- en wereldmarkten, picknicks, performances en expo’s. Voor editie 2018 ligt de focus op een van de mooiste en meest symbolische plekken van de binnenstad: de Leie ter hoogte van de Broeltorens. 

 • Romeins weekend Fans van The Gladiator - of gewoon van stoere mannen met buitensporige biceps - reppen zich vandaag naar Oudenburg, waar het Romeins weekend zijn laatste dag kent. Te verwachten: re-enactments van gladiatorengevechten, workshops, spektakel en hopelijk, bij Bacchus, ook wat buvaal vertier. Voor het eerst zijn er ook paarden en wagens in het spel!

 • Tentuinstelling 2018 In Knokke-Heist lonkt dan weer een fiets- of wandelroute langs 13 privé-tuinen, waar 43 kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werken tentoonstellen. 

Limburg

 • Straattheaterfestival In het Provinciaal Domein Bokrijk in Genk (foto) strijken vandaag zo'n 25 groepen neer om jou en je nageslacht onder te dompelen in een magische wereld van circusacts en muzikale shows.

 • Hasselt Urban Trail Wie gisteren niet te zwaar is doorgezakt voelt zich misschien wel fit genoeg om vandaag de Urban Trail aan te vatten? Het parcours bedraagt ongeveer 10 km en leidt onder meer langs - jawel - Plopsa Indoor. Nu niet gaan dansen met de kabouters, jongens!

 

Antwerpen

 • Bazaar Bicyclette Is fietsen al in, dan is retrofietsen (neen, niét achteruit fietsen, dumbo) dat helemaal. Volwassen mannen die in het dagelijkse leven een pak dragen paraderen in het weekend trots met Peugeot-truitjes en bijpassende spanneetjes. Begrijpe wie wil, maar in ieder geval: vandaag kan je in Antwerpen naar hartelust retrofiets-onderdelen en toebehoren scoren.

 • Sinksenfoor Wij dragen met trots de titel van 'foorwijf' - wij vinden niets zo tof als op een vrije dag slenteren langs Spoor Oost, waar meer dan 150 attracties zorgen voor een unieke kermissfeer.

Oost-Vlaanderen

 • Cydonia Barocca Festival De kweepeer (Latijn: cydonia) staat voor de fruitgeworden schoonheid van vergeten tradities. Werkelijk waar! En dus pompt Muziekcentrum Bijloke dit pinksterweekend verschillende locaties in Gent vol met barokmuziek van de grootmeesters Bach, Telemann en Graupner.

 • Pinkstermaandag Matinee III Beetje zocht van de pintjes van gisteren en dus helemaal in de mood voor een zwaar muziekje? Katers houden niet van metal, de Kinky Star aan de Vlasmarkt begrijpt dat en serveert je vanaf 16u bands als The Fur, Hootka en Revealed. Grunt!

 

Vlaams-Brabant

 • Sinksenkermis Geen sinksen zonder een sinksenkermis, waar de botsautootjes vlammen en de plaatselijke jeugd zijn eerste tong kan draaien. Allez, roulez!

 • Kunstenbosdesarts Geestig, deze afgeleide van het 'grote' KFDA in Brussel. Verschillende cultuurcentra van Vlaams-Brabant vullen het park van Lembeek met akoestische concerten, poëzie, humor, circus, theater, dans en kinderanimatie.

 

Overal in Vlaanderen & Brussel

 • Rommelmarkten en braderieën Wat voor de ene 'brol' is, is voor de andere een heuse schat. Niets zo leuk als rommelmarkten en braderijen afschuimen, om net dat éne stuk te vinden dat nog in je interieur ontbreekt. Sommige mensen laten het bij wat window-shoppen, anderen keren terug met een karrenvracht vol schattige, knullige, overbodige of juist lang gezochte objecten. En de echte professionals? Die pingelen nog wat van de prijs af. Rommelmarkten zijn fun, zoveel is zeker!

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijtijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

Alle activiteiten op pinkstermaandag

Van 17 januari 2018 tot 17 januari 2019

WORKSHOP "Natuurlijke Cosmetica"

Moorslede, Lokaal Dienstencentrum Patria

Cursus of workshop

Van 4 september 2017 tot 22 januari 2019

Photoshop Elements 1

Tielt, CVO Tielt

Cursus of workshop

Van 4 september 2017 tot 22 januari 2019

Creatief ontwerpen met Blender

Tielt, CVO Tielt

Cursus of workshop

Van 4 september 2017 tot 22 januari 2019

101 apps voor je Android-tablet of smartphone

Tielt, CVO Tielt

Cursus of workshop

Van 23 januari 2018 tot 23 januari 2019

Molenbezoek

Sint-Pauwels, Roomanmolen

Monument

Van 25 januari 2018 tot 25 januari 2019

Basiscursus voor beginnende computergebruikers

Oostende, Ontmoetingscentrum Ter Yde

Cursus of workshop

Van 15 januari 2018 tot 26 januari 2019

Introductie Pilates. Terug hart voor je rug.

Neerpelt, alignmentLAB

Cursus of workshop

8+

Van 2 oktober 2017 tot 26 januari 2019

Najaarsatelier juwelen

Wondelgem (Gent), sLenieAtelier

Cursus of workshop

3+

Van 4 december 2017 tot 27 januari 2019

Workshop: Kunst in de klas

Aalst, Academie voor Beeldende Kunsten Aalst

Cursus of workshop

Van 29 januari 2018 tot 28 januari 2019

Wekelijkse petanquenamiddag Okra Steenhuffel

Steenhuffel (Londerzeel), Taverne Gertrude

Sportactiviteit

Bekijk alle activiteiten