U bent hier:

Op zoek naar het licht

Dis de duisternis

We geven het toe: in deze periode van het jaar zijn we niet op ons best. Wij floreren maar bij een stralend blauwe hemel en een temperatuur van minstens 25 graden, dus november en december zijn een ware beproeving voor ons humeur. Schemering al rond 17u 's avonds? Bweuk! De enige remedie is op zoek te gaan naar activiteiten die wat licht in de duisternis brengen. En ho ho, wat een toeval: smijten ze er hier nu toch wel een hoop binnen zeker...

Let there be light!

  • Sterren kijken Vergeet kaarsen, vuurkorven of lampionnetjes - de mooiste lichtgloed komt nog steeds van de sterren. Overal in Vlaanderen kan je met het hoofd omhoog je laten leiden door de schoonheid van deze flonkerende hemelsieraden. Wel even opletten dat je op die manier niet in de sloot sukkelt.

  • Vurige winteravond In het Mechelse Vrijbroekpark ga je op wandeling langs de dwaallichtjes die je de weg wijzen - sfeervol, en misschien ook wel een beetje spannend.

  • Peer Opgelicht De prijs voor de origineelste naam gaat naar Peer Opgelicht - een kaarsjeswandeling van 6 km met onderweg spectaculaire lichteffecten en lichtshows.

  • Wintersfeer op het Zilvermeer Het Zilvermeer in Mol is sowieso al een bezoekje waard, maar deze avond wandel je langs feeëriek verlichte paadjes  - nog meer magie.

  • Putteke Winter Op verschillende plekken in de provincie Antwerpen begrijpen ze je donkere gevoelens helemaal tijdens het putteke van de winter. Het gelijknamige winterfestival probeert je dan ook uit de put te helpen met wandelingen, vertellingen en vuurshows. Bij live muziek geniet je van een lekkere chocolademelk, glühwein of jenever.

  • Wereldlichtjesdag Veel mensen kennen deze wat droevige dag wellicht nog niet, maar 10 december is Wereldlichtjesdag. over de hele wereld steken die dag om klokslag 19u mensen een kaarsje aan voor een overleden kindje. Op heel veel plekken in Vlaanderen kan je delen in dit stille verdriet.

  • Lichtfestival Gent In Gent zien ze eind januari al het (lente)licht. De vierde editie van het Lichtfestival belooft opnieuw een feeërieke kennismaking te worden met de Arteveldestad. Tientallen betoverende lichtkunstwerken leiden je naar verborgen hoekjes en kantjes van Gent.

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

Geen resultaten gevonden.
UiT naar het licht