U bent hier:

Op stap met pap, 6 tips

Op stap met pap, 6 tips

Vaderdag-alert

Maak je geen zorgen: je vader heeft dassen. Pantoffels heeft hij ook. Van whisky houdt hij niet, zijn laatste sigaar rookte hij een halve eeuw geleden. Zijn tuinmateriaal koopt hij liever zelf. Voor het juiste boek zorgde je moeder al. Ten einde raad dan maar, voor vaderdag op 10 juni? Geen paniek. Al eens gedacht aan een uitje - met of zonder het hele gezin?

Met het gezin

  • Vaders houden duidelijk van ontbijten ongeloofelijk op hoeveel plekken je kunt intekenen op een ontbijt, een buffet of een brunch voor vaderdag. De weekendkrant met je wel zelf voorzien - tenzij er tijdens zo'n gezellig uitje ook gesproken mag worden tussen de gezinsleden, natuurlijk.

  • In Gent zorgt de 'werfplek voor verpozing' DOK voor - welja, verpozing. Dat is pas een vaderdag: in de zon zitten met een pintje, met een goed streepje muziek op de achtergrond, terwijl de kinderen ergens ver weg in de zandbak elkaar op het hoofd timmeren met een schopje. Op DOK kunnen actieve vaders voetballen, skaten of kampen bouwen; passievelingen kijken gewoon vanuit een luie strandstoel naar het schoon volk dat passeert. Speciaal voor de paps wordt op 10 juni een skateramp geopend, kan je kanovaren met DOKANO en komt - woehoew - Miss P. langs voor een portie 'Erotic Fiction'. Go Daddy!

  • Ongeveer hetzelfde concept vind je in Antwerpen in Park Spoor Noord, en dan vooral in Bar Noord: chillen en checken, beste vaders - je kinderen die verderop in de fontein spelen, uiteraard. In het Brusselse Parckfarm op het terrein van Tour & Taxis zijn vooral vaders welkom met groene vingers en zin om in de moestuin te werken, brood te bakken of de bijen te verzorgen. Die bestaan ook!

  • Wat is er gezelliger dan met de hele bende te flaneren op een rommelmarkt in de buurt? Enige probleem: krijg je vader nog maar eens naar huis, eens hij zich in de collectief oude Kuifjes verdiept...

Zonder het gezin

  • Je geeft je vader niet zomaar een zuipavond cadeau, stel je voor! Bel een paar vrienden op en organiseer voor de hele club een chique B-taste, een beerwalk, een partijtje beer golf of een uitstapje naar het Schaarbeekse Biermuseum. Succes gegarandeerd.

  • Zijn er vaders die niet vallen voor de stijl, de klasse en de charme van een oldtimer? Of hij er nu naar mag kijken of zelf mee rondrijden - een oldtimertripje met een schoon machien maakt je vader gegarandeerd blij.

Nog niets gevonden naar de gading van jouw vader? Check het aanbod hieronder voor meer inspiratie.

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Alle activiteiten rond vaderdag

Van 11 september 2018 tot 21 mei 2019

Thema koken

Zwevegem, CVO 3 Hofsteden

Cursus of workshop

Van 13 september 2018 tot 23 mei 2019

Thema koken

Kortrijk, Cvo 3 hofsteden

Cursus of workshop

Van 19 mei 2019 tot 26 mei 2019

LEDERBEWERKING BIJ STUDIO VANDEREL

Lovenjoel, Studio VandereL

Cursus of workshop

zondag 9 juni 2019

Familieatelier en Vaderdagbrunch

Antwerpen 3 (Antwerpen), Stormkop

Eten en drinken

zondag 9 juni 2019

Steakfestijn ZVC Moratex op vaderdag

Lebbeke, CC De Biekorf

Eten en drinken

Van 5 september 2018 tot 19 juni 2019

Thema koken

Menen, CVO 3 Hofsteden 'Menen KA'

Cursus of workshop

Van 2 juni 2018 tot 24 juni 2019

Yep Art in de Bottelarij

Wellen, De Bottelarij

Tentoonstelling