U bent hier:

Op stap met pap, 6 tips

Vaderdag-alert

Maak je geen zorgen: je vader heeft dassen. Pantoffels heeft hij ook. Van whisky houdt hij niet, zijn laatste sigaar rookte hij een halve eeuw geleden. Zijn tuinmateriaal koopt hij liever zelf. Voor het juiste boek zorgde je moeder al. Ten einde raad dan maar, voor vaderdag op 11 juni? Geen paniek. Al eens gedacht aan een uitje - met of zonder het hele gezin?

Met het gezin

  • Vaders houden duidelijk van ontbijten - ongeloofelijk op hoeveel plekken je kunt intekenen op een ontbijt, een buffet of een brunch voor vaderdag. De weekendkrant met je wel zelf voorzien - tenzij er tijdens zo'n gezellig uitje ook gesproken mag worden tussen de gezinsleden, natuurlijk.
  • In Gent zorgt de 'werfplek voor verpozing' DOK voor - welja, verpozing. Dat is pas een vaderdag: in de zon zitten met een pintje, met een goed streepje muziek op de achtergrond, terwijl de kinderen ergens ver weg in de zandbak elkaar op het hoofd timmeren met een schopje. Op DOK kunnen actieve vaders voetballen, skaten of kampen bouwen; passievelingen kijken gewoon vanuit een luie strandstoel naar het schoon volk dat passeert. Ongeveer hetzelfde concept vind je in Antwerpen in Park Spoor Noord. In het Brusselse Parckfarm op het terrein van Tour & Taxis zijn vooral vaders welkom met groene vingers en zin om in de moestuin te werken.
  • Wat is er gezelliger dan met de hele bende te flaneren op een rommelmarkt in de buurt? Enige probleem: krijg je vader nog maar eens naar huis, eens hij zich in de collectief oude Kuifjes verdiept...

Zonder het gezin

  • In de Japanse Tuin in Hasselt - ook buiten vaderdag om trouwens een bezoekje waard - pakken ze het meteen all-in aan: de hele zondag staat er in het teken van 'mannen' en hun verlangens - dat klinkt veelbelovend.
  • Je geeft je vader niet zomaar een zuipavond cadeau, stel je voor! Bel een paar vrienden op en organiseer voor de hele club een chique B-taste, een beerwalk, een partijtje beer golf of een uitstapje naar het Schaarbeekse Biermuseum. Succes gegarandeerd.
  • Zijn er vaders die niet vallen voor de stijl, de klasse en de charme van een oldtimer? Of hij er nu naar mag kijken of zelf mee rondrijden - een oldtimertripje maakt je vader gegarandeerd blij.

Nog niets gevonden naar de gading van jouw vader? Check het aanbod hieronder voor meer inspiratie.

Alle activiteiten rond vaderdag

maandag 5 februari 2018

Kaart- en posterbeurs

Kortrijk, Athena Drie Hofsteden

Tentoonstelling

3+

woensdag 14 maart 2018

Crea-atelier "Leve papa!"

Nijlen, Polyvalente zaal Chiro Jong Leven

Cursus of workshop

donderdag 15 maart 2018

Ontmoetingsnamiddag: vaderdag

Vorselaar, Buurthuis Vorselaar

Opendeurdag

zondag 18 maart 2018

Ontbijt aan huis

Kessel (Nijlen), Vrije Basisschool De Ceder

Eten en drinken

donderdag 3 mei 2018

Bloemschikken op thema (Moederdag)

Hoegaarden, Kapittelhuis - Tuinen van Hoegaarden,

Cursus of workshop

6+

Van 23 mei 2018 tot 6 juni 2018

Vadertje

Torhout, De Talentenzolder

Cursus of workshop

4+

Van 23 mei 2018 tot 6 juni 2018

Vadertje

Torhout, De Talentenzolder

Cursus of workshop

donderdag 7 juni 2018

Bloemschikken op thema (Vaderdag)

Hoegaarden, Kapittelhuis - Tuinen van Hoegaarden,

Cursus of workshop

zondag 10 juni 2018

Ardennenwandeling voor vaderdag

Lede, Gemzenlokaal

Sportactiviteit

donderdag 21 juni 2018

Toevoegen Vief Herne Gezellig Samenzijn van donderdag 21 juni 2018 met viering van vaderdag.

Herne, Zaal Liberale Harmonie

Eten en drinken

Vaderdag 11 juni