UiT

Op citytrip in Turnhout

Dit zijn de mooiste wandelingen, musea en bezienswaardigheden in de hoofdstad van de Kempen.

Vlaamse meesters spotten

Een rondje door het centrum van Turnhout maakt snel duidelijk dat deze stad al lang bestaat. Kuier door het prachtige Begijnhof (UNESCO werelderfgoed), bewonder het oude kasteel van de Hertogen van Brabant of spring eens binnen in de Sint-Pieterskerk. Je zou zo vergeten dat we al in de 21ste eeuw leven.

Kaartje leggen

Onze persoonlijke favoriet is toch het Nationale Museum van de Speelkaart. Want Turnhout blijkt niet alleen de hoofdstad van de Kempen te zijn, maar ook die van de speelkaart: zowat elk kaartspel ter wereld rolde hier van de drukpers.

Je leert in het museum alles over het productieproces van kaarten, en als je geluk hebt wordt de authentieke stoommachine voor je ogen in gang getrokken.

Wandelingetje maken

Naast geschiedenis en speelkaarten valt er in Turnhout ook natuur te spotten. Laat het stadscentrum achter je en trek naar het Vennengebied, waar een uitkijktoren je een panoramisch zicht over de streek verschaft. En neem vooral de pittoreske Klein Engelandhoeve als uitgangspunt - hier stoppen ze je met plezier een picknickmand voor onderweg in handen. 

Dan is er nog het water: volgens de experten is het kanaal Dessel-Schoten in Turnhout op zijn mooist. Wandel langs het water, zie de indrukwekkende sluizen in actie en sla ook zeker de mooie jachthaven niet over. 

Genieten van film en theater

's Avonds geniet je van de beste in Cultuurhuis de Warande van het beste theater, een prikkelende expo of een heerlijk concert. Of leun achterover voor een topfilm in de bioscoop

Heb je al een UiTPAS? 

Dan kan je op heel wat plekken in Turnhout een punt sparen. En als je tien UiTPASpunten verzameld hebt, dan kan je die bijvoorbeeld inruilen voor een mooie wandel- of fietskaart.

Jouw voordeelkaart voor verrassende vrije tijd buitenshuis.

Hier koop je een UiTPAS
Reeks
Citytrips