Stories Unfold

Ontdek Stories Unfold met kinderen

Het Rubenskasteel in Elewijt gooit zijn deuren open voor iedereen - ook voor enthousiaste kasteelkinderen, kunstenaars en ravotters.

Voor kasteelkinderen

Het kasteel neemt je zo mee naar de zeventiende eeuw, toen Rubens er zelf zat te ontbijten, schilderde of met zijn kinderen speelde in de tuin. De grappige en sprookjesachtige familievoorstelling STOK PAARD PRINS neemt je dan weer mee naar de middeleeuwen met veel klaroengeschal, heldhaftige gevechten en prinsessen in bruidsjurken. 

Nog spectaculairder is de valkeniersshow: kijk je ogen uit terwijl arenden, gieren en uilen voor je neus door de lucht duikelen. Je voelt je meteen een echte kasteeldame of -heer, klaar voor de jacht. 

Voor toekomstige Vlaamse Meesters

Ambities om in de voetsporen van Rubens te stappen? Toon je talenten tijdens een van de creatieve workshops, van schilderen tot juwelen maken. 

Duik in de kinderkunstenstudio en bouw mee aan een groot levend schilderij van karton, of knutsel je eigen minidiorama in een doosje. Tijdens een workshop verbindend tekenen mag je samen aan de slag met je (groot)ouders. 

23 aug
Afgelopen

Workshop Barok Kinder Kunsten Studio "Bouw mee een aan levend schilderij" tijdens Stories Unfold

Elewijt (Zemst)
Festiviteit
12 aug - 26 aug
Afgelopen

Workshop verbindend tekenen voor (groot)ouder en kind(eren)

Zemst
Cursus met open sessies

Voor ravotters

Ook buiten het kasteel is er heel wat te beleven. Ga met een schepje en een loeppotje op zoek naar alle kriebelbeestjes in de tuin: misschien vind je wel een vuurwants ... Of duik je liever het water in, op zoek naar de bewoners van de kasteelsloot

9 aug
Afgelopen

Pier & mier en de avonturier tijdens Stories Unfold

Elewijt (Zemst)
Begeleide uitstap of rondleiding
16 aug
Afgelopen

Kikker gedood! Onderzoek de moord in de sloot! tijdens Stories Unfold

Elewijt (Zemst)
Begeleide uitstap of rondleiding

Alle activiteiten tijdens Stories Unfold