U bent hier:

Ontdek 5 spannende kusplekjes

Ontdek 5 spannende kusplekjes

It's in his kiss

Met het Grote Liefdesfeest in aantocht kan een mens maar best goed voorbereid zijn. Wie op Valentijn immers niet getuigt van wat creativiteit en hartstocht, dreigt tot de categorie 'droogstoppel' te gaan behoren. Persoonlijk zijn wij niet zozeer geïnteresseerd in de grote cadeaus of dure etentjes, wel in het kleine maar betekenisvolle gebaar. Zoals daar is: een gestolen kus op een openbare plek - of net op een verboden plek. Kussen waar iedereen het ziet, of niemand het mag zien. Dus, Romeo's: neem jullie Julia's mee naar buiten (of omgekeerd, want ook Julia's kunnen uiteraard de lead nemen) en toon jullie wederhelft wat echte liefde is. Is it in his eyes? No no, it's in his kiss, that's where it is!

1. Romantisch groen

Kussen in het park is natuurlijk niet verboden, hoogstens een beetje gênant. Wie er echt werk van wil maken gaat dus toch beter op zoek naar het soort parken of domeinen waar zich wat meer privacy aandient met schaduwrijke prieeltjes, fake grotten en verborgen plekjes groen. Het negentiende-eeuwse Citadelpark in Gent, bijvoorbeeld, biedt een scala aan dergelijke mogelijkheden. In het Mechels Broek is het nog beter: de wandelpaden in het natuurgebied aan de Dijle leiden op een gegeven moment naar een vogelkijkhut, bestemd voor ornithologen, die het vast niet erg zullen vinden dat er een paar verliefde vogels neerstrijken. Of denk aan het Kasteelpark rond het schilderachtige Kasteel van Gaasbeek, waar je kunt kussen onder de wellicht hoogste beuken van Vlaanderen - of je plakt je geliefde gewoon tegen de classicistische triomfboog die opgericht werd ter ere van Napoleon.

2. Met een streepje muziek

De bioscoop? Ach, wat banaal. Wie heeft nu niet al eens voetje wrijf gedaan of een kusje gestolen nadat de zaallichten doven? Neen, als wij de katjes knijpen in het donker, knijpen we ze met stijl. In de opera, wel te verstaan. Zowel de Muntschouwburg in Brussel als de beide operagebouwen van Opera Ballet Vlaanderen (in Gent en Antwerpen) beschikken over diverse kleinere loges die een gezellige intimiteit bieden. En dan dat rode pluche! Wie écht veel geld veil heeft voor een bijzondere kus, vraagt gewoon de koningsloge rechts van de scène, dat is er eentje op maat van twee personen. Tip: kies voor een Wagner, dat geeft je minstens een uur of vijf de tijd voor het verkennen van elkaars mondholtes.

3. Met zicht over de stad

Wie aan hoogtepunten denkt, kan uiteraard niet om de fiere Vlaamse belforten heen: de torens van de belforten van Gent, Aalst en Brugge kan je alvast bezoeken. Vaak gaat er aan het schitterende uitzicht nogal wat trappenlopen vooraf - een paar honderd treden meer bepaald - dus zorg dat je genoeg adem overhoudt voor het eigenlijke doel van je beklimming: de kus! Andere kusplekjes voor lovers zonder hoogtevrees: de Sint-Romboutskathedraal met toren in Mechelen, de Bibliotheektoren in Leuven of de prachtige Boekentoren in Gent.

4. Flashy kisses

Een klassieker, maar hij blijft heerlijk: een fotocabine in een van Vlaanderens grotere stations. Kruip met twee in zo'n kotje en geef je over aan het betere tongenwerk. Onweerstaanbaar is natuurlijk dat je je kus meteen ook op de gevoelige plaat(s) kunt vastleggen. Kinky!

5. Holy shit

We zullen branden in de hel, maar ach, dat zullen we wellicht toch al. Hoe verbodener de vrucht, hoe groter het plezier, en dus wagen we ons in het heiligste der heiligen: de kerk. Of dachten jullie dat een biechtstoel enkel diende om je zonden op te biechten? Veel leuker is om er zonden in te begaan, quoi! Een opsomming van alle kerken in Vlaanderen waar je stiekem even achter de gordijntjes kunt duiken is natuurlijk onbegonnen werk, maar een tip: kies meteen voor de grotere kathedralen. De kans dat er een koster met speurend oog jullie betrapt is kleiner in de reusachtige Basiliek van Koekelberg dan in de Sint-Pieterskerk in Bertem, snappie?


Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.