U bent hier:

Niet te missen zomerexpo's

Niet te missen zomerexpo's

De hittegolf is achter de rug: we kunnen ons weer veilig buitenshuis wagen zonder onmiddellijk te bezwijken onder de brandende zon. De zomer wordt er intussen ook niet langer op: hoog tijd om de laatste items op je culturele to do-lijstje af te werken. Wij geven het goede voorbeeld en tippen nog snel zes zomertentoonstellingen - in open lucht of regenproof - die je op de valreep nog kan meepikken. 

 

Deze zomerexpo's mag je niet missen: 

1. Beaufort 

Om de drie jaar verandert onze Belgische kustlijn in een groot openluchtmuseum tijdens de kunsttriënnale Beaufort. Maar liefst negentien verrassende kunstwerken sieren het landschap: spring op en af de kusttram en ontdek (onder andere) een disfunctionele draaimolen, een bizar strandkasteel of een gigantisch scheepsroer. Uiteraard te combineren met een frisse duik en een bolletje ijs (of twee). 

 

2. PLAY Kortrijk

PLAY is een parcours dat je doorheen Kortrijk leidt langs allerlei interactieve kunstwerken en installaties. Geen kunst om stil te staan en te kijken hier, wel kunst om mee te spelen. Leef je uit in een kamer vol confetti of een gigantisch ballenbad, spring eens uit een toren of waag je op een hobbelig voetbalterrein. Voor kleine én grote speelvogels! 

 

3. Triënnale Brugge

Ook in Brugge hebben ze deze zomer een Triënnale: in de historische binnenstad zijn indrukwekkende installaties te zien. Internationale kunstenaars en architecten denken na over de veranderende wereld en het concept van een vloeibare stad. Het resultaat: vijftien bijzondere kunstwerken, installaties en ontmoetingsplekken die een parcours vormen doorheen de stad. 

 

4. Kunstenfestival Watou

Watou is voor velen een zomerklassieker: het kunstenfestival is alweer aan zijn 38ste editie toe. Een volledig dorp transformeert hier elk jaar in één grote tentoonstelling: een klooster, een oude boerderij of de kelder van een brouwerij zijn slechts enkele van de locaties die plaats bieden aan de bijzondere kunstwerken.

 

5. Experience Traps

Met Experience Traps gaat het Middelheimmuseum op zoek naar de hedendaagse sporen van de barok en haar typische landschapsarchitectuur. De vijftien kunstwerken zijn verspreid doorheen het museumpark en bezorgen je, in combinatie met de vaste collectie, ongetwijfeld een onvergetelijke zomernamiddag.

 

6. The World of Tim Burton

Slecht weer vandaag? Dan moet je naar C-mine, want daar kruip je met de tentoonstelling The World of Tim Burton in het hoofd van de wereldberoemde regisseur. De expo focust met tekeningen, schilderijen, maquettes, films en installaties op Burtons bijzondere verbeeldingswereld, je bekend van films als Edward Scissorhands en Charlie and the Chocolate Factory. Passeer er op donderdag of zondag en pik meteen ook een van zijn films mee: een regendag goed besteed.

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

alle tentoonstellingen

Van 28 augustus 2018 tot 19 september 2018

VITRINE #97 - chépas collective - Khettara

Schaarbeek, LUCA - Bibliotheek Sint-Lukas Brussel

Tentoonstelling

Van 31 augustus 2018 tot 19 september 2018

Mireille BASTIN - 45 ans de peintures

Brussel, Albert Ier

Tentoonstelling

donderdag 20 september 2018

Bezoek aan het hobby creatief salon

De Panne, station

Tentoonstelling

Van 11 september 2018 tot 20 september 2018

Expo - Carine Vermeersch & Pierre Buysse

Blankenberge, CC Oud Stadhuis

Tentoonstelling

donderdag 20 september 2018

Geleid bezoek aan tentoonstelling Adriaen Brouwer

Sint-Martens-Latem, Vertrekpunt

Tentoonstelling

Van 14 september 2018 tot 20 september 2018

Zomerexpo: Maes Franky - Van Damme Didier

Oostende, Molen van Stene-dorp

Tentoonstelling

Van 13 september 2018 tot 20 september 2018

Van mode naar kunst

Kapelle-op-den-Bos, gc de oude pastorie

Tentoonstelling

donderdag 20 september 2018

Brussels Museums Nocturnes @ MAF

Sint-Gillis, Museum voor Fantastische Kunst

Tentoonstelling

vrijdag 21 september 2018

Parkingday Sint-Truiden

Sint-Truiden, Grote Markt

Tentoonstelling

Van 15 augustus 2018 tot 21 september 2018

Sundays (the re-opening of 019)

Gent, 019

Tentoonstelling

Bekijk alle activiteiten
Experience Traps