expo's najaar 2022 - Vlieg

Niet te missen expo’s voor kinderen in het najaar

Deze zes tentoonstellingen in najaar 2022 zijn op maat voor het hele gezin: ga helemaal uit je dak met familieparcours, creatieve rondleidingen en spannende zoektochten.

 

1. Vliegen met Panamarenko 

De tentoonstelling Come fly with me daagt je uit om samen met de kunstenaar Panamarenko te vertrekken op een denkbeeldige reis. Op deze reis vlieg je naar de schuur van de voormalige abdijhoeve Ten Bogaerde die omgebouwd is tot een tijdelijke vlieghal. Deze vlieghal staat vol met de meest wonderlijke vlieg-tuigen en werken die de dromen en gedachten van de kunstenaar weergeven. Vlieg samen met een doeboekje doorheen deze expo.

 

2. Gezocht: klimaathelden

Klimaatverstoringen, vervuiling, files, te weinig groene ruimtes, verspilling,... Hoe kunnen we nog goed samenleven in de stad? In de interactieve tentoonstelling BELEXPO kan je al spelend leren en nadenken over een fijn leven in de stad.

Er hoort zelfs een avonturenparcours bij om je helemaal uit te leven.

 

3. Magische poppen

Wanneer het licht uitgaat en de poppen op scène verschijnen, begint de magie. In de expo Licht uit. Pop Op ontdek je de magische wereld van poppen en figuren voor én achter de schermen. Museum Huis van Alijn in Gent toont voor het eerst zijn bijzondere collectie van een honderdtal theaterpoppen.

Leef je uit op hun spannende zoektocht, of kies je favoriete held en maak je eigen kartonnen theaterpop.

 

4. Ken je (kinder)rechten

Je hebt waarschijnlijk ooit al wel eens van aliens gehoord, maar heb je er ooit al eentje ontmoet? In de expo Universal Human Rights in Kazerne Dossin kan je samen op stap op gaan met Alain, de alien. Alain heeft net het concept ‘universele mensenrechten’ ontdekt en nu heeft hij allemaal vragen. Gelukkig kunnen Alain zijn vragen beantwoord worden op de expo met behulp van zintuiglijke en reflectieve opdrachtjes.

 

5. Op expeditie in de C-mine

Daal af in de ondergrond en ga op C-mine expeditie. Maak je klaar voor een avontuur van anderhalve kilometer: daal af tot 6 meter onder de grond, wandel door de oude tunnels van de mijn en beklim de hoogste schattoren van België. Tijdens het wandelen door de oude tunnels, krijg je een heleboel verrassende en uitdagende installaties te zien. Ben jij klaar voor deze ontdekkingstocht onder de grond?

 

6. Ontdekken in M Leuven

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar albast was in de late middeleeuwen een geliefd materiaal in de beeldhouwkunst. Zo zacht als fluweel en luxueuzer dan goud. In museum M leer je tijdens een familieparcours alles over dit vergeten materiaal. Samen met sprookjesachtige beelden, gigantische grafmonumenten en piepkleine verzamelobjecten vertrek je op avontuur.

 

Tip: bezoek de bovenstaande musea extra voordelig 

Kinderen kunnen vaak gratis of goedkoper naar musea. Met een museumpas kan ook jij als volwassene met een fikse korting naar meer dan 200 musea in heel België, waaronder Kazerne Dossin, M Leuven en het Huis van Alijn. 

Alle tentoonstellingen voor kinderen

Tot 2 okt 2022

Een groots verhaal over de navigatie

Tour & Taxis – Dépôt Royal - Brussel
Tentoonstelling

 

Lees ook

14 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

De 10 leukste musea voor kinderen

6 leuke workshops voor kinderen