MC Yallah

Muziek in het najaar: 8 onmisbare concerten

Vul de laatste maanden van het jaar met concerten van de bovenste plank.

 

1. Nog eens lekker zweten op de beats van Acid Arab

Les Parisiens van Acid Arab werden verliefd op de Oosterse muziek op een tripje naar Tunesië. Sindsdien mengen ze bezwerende vocalen en synths in hun opzwepende electronica. Woestijntemperaturen verzekerd op de dansvloer van de Gentse Voo?uit.

 

2. Laat je meeslepen door de teksten van Poté

Gorillaz-frontman Damon Albarn schoof Poté naar voren als toptalent en de wereld luisterde. De artiest brengt verrassende combinatie van Caraïbische ritmes en een stem die net zo goed op pompende bassen door de speakers van een nachtclub zou kunnen zweven. De afterparty met de Belgische dj-royalty AliA en DTM Funk krijg je er zomaar bij.

 

3. MC Yallah neemt je mee naar Oost-Afrika

Je verstaat er misschien geen woord van, maar na het concert van MC Yallah begrijp je het wel: the future is female. Haar ongeremde raps en de gestoorde beats van vaste producer Debmaster schopten het op Nyege Nyege Tapes, het toonaangevende label dat het wildste festival van Afrika organiseert aan de bronnen van de Nijl. Blijf gerust het hele weekend plakken in De Studio in Antwerpen en ontdek maestre op het podiumfestival The Female Touch.

 

4. De winterse melancholie van Kids With Buns

Een van de winnaars van Stubru's de Nieuwe Lichting 2021 is helemaal klaar om zalen uit te verkopen. Ontdek hun sfeervolle gitaren en de warme androgyne stem van Marie Van Uytvanck in de intieme concertzaal van het cultureel centrum in Lommel.

 

5. Fresku, misschien wel de beste rapper van Nederland

Fresku staat niet voor stoeferij of eindeloos feesten. Klik hierboven op play en luister naar het meesterschap van de goudeerlijke Eindhovense rapper in een van zijn vele legendarische passages bij hiphopplatform 101Barz. Wedden dat je daarna snel een ticket gaat kopen voor zijn concert in Hasselt?

 

6. MIKE: hiphoptalent uit het bronland

Sinds 2015 brengt MIKE volledig DIY-gewijs poëtische muziek uit die perfect het hectische leven in moderne New York beschrijft. Dit jaar brengt hij op zijn 23ste (!) zijn negende (!) album uit. Onze hoofdstad verwelkomt hem met open armen en daar kan jij bij zijn.

 

7. The good STUFF.

Het is hiphop, avant-garde, jazz, funk, elektro en zo veel meer. Na vijf albums waagt nog altijd niemand er zich aan om een label te plakken op de muziek van een van de strafste Belgische live bands ooit. Gelukkig, laat ze maar zweven.

 

8. Meskerem Mees en het langverwachte debuutalbum

Singer-songwriter Meskerem Mees brengt in november haar eerste album 'Julius' uit. Na haar winst op de Humo's Rock Rally in 2020 mag je rijen bij de lokale platenwinkel verwachten op de bewuste dag. Ze stelt haar plaat voor in veel Vlaamse en Brusselse zalen maar het maakt niet uit voor welk concert je een kaartje koopt. Je MOET gewoon gaan kijken.

Alle concerten in het najaar

Van 16 december 2021 tot 17 september 2022

Operette - Toneelhuis, Timeau De Keyser, tibaldus

Bourlaschouwburg, Antwerpen - Antwerpen
Theatervoorstelling
Van 18 dec tot 1 okt

Een hap kunst en cultuur

Galerie M - Mechelen
Tentoonstelling
Tot 21 okt 2022

De Pantoloog (danke Schön) | Patrick Van Caeckenbergh

Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) - Gent
Tentoonstelling

 

Lees ook dit:

De beste muziekcafés in jouw buurt

Dit zijn de culturele centra in jouw buurt