U bent hier:

Museumnacht Antwerpen

Museumnacht Antwerpen

Nachtraven, Verenigt u! Op zaterdag  4 augustus moeten liefhebbers van cultuur en duisternis in Antwerpen zijn voor de Museumnacht. 22 Antwerpse musea zwaaien 's nachts hun deuren open en verleiden je bovendien met concerten, workshops en rondleidingen. Met één ticket ontdek je het allemaal! 

 

Cultuur na zonsondergang

In zowat alle musea in Antwerpen kan je terecht voor een nachtelijk bezoekje aan de vaste collecties en tentoonstellingen, maar er valt nog heel wat meer te beleven. Volg eens een speedrondleiding, of laat je doorheen de stad op sleeptouw nemen door een gids. Avontuurlijke zielen kunnen de stelling rond het Rubenshuis beklimmen en een kijkje nemen achter de schermen van de renovatiewerken. Passeer even langs de Sint-Pauluskerk om te luisteren naar de hemelse klanken die daar weerklinken en pik zeker een concertje of performance mee in een van de andere musea. 

Ook Cinema Zuid is van de partij: je kan een rondleiding volgen achter de schermen van de bioscoop of je even in de bioscoopzaal installeren, waar maar liefst 144 actiefilms tegelijk afgespeeld worden - hier zal je zeker niet in slaap vallen. In het Letterenhuis kan je dan weer brieven van bekende auteurs lezen en beluisteren, of er zelf een schrijven. 

 

Bedtijd? 

De kinderen hoef je zeker niet thuis te laten. Ze kunnen zich een archeoloog wanen in het Felixatelier, een zintuiglijk zelfportret maken in het MAS, drukken in het Plantin-Moretusmuseum of zich wagen aan een paar yogaposities in het Fotomuseum. Op tijd gaan slapen? Zwaar overroepen...

 

Barokke beats

Wanneer de deuren van de musea weer dichtvallen, moet het feest nog beginnen. Haast je snel naar de afterparty in AMUZ! In deze voormalige kloosterkerk kan je tot vier uur feesten op de beats van DJ Dunya. Gelukkig kan slapen ook overdag: zondag is rustdag, nietwaar? 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Museumnacht Antwerpen