Minigolf met mini's (en 4 gekke alternatieven)

Minigolf met kinderen kan heel leuk, leerrijk en spannend zijn. Wie mikt het golfballetje in het putje, desnoods met wat eigen creatieve techniek? En er zijn nog andere plekken waar je samen een bijzondere, alternatieve versie van golfen kan uitproberen. Veel plezier met krolf, boerengolf of fluogolf!

Minigolf is een klassieker: tik het golfballetje over 18 baantjes met een uitdagende hindernis. Juich en supporter voor elkaar, deel de spanning en lichte frustratie als het golfballetje nét een verkeerde draai maakt ... zoveel te beleven bij een spelletje minigolf. 

1. Citygolfen op straten en pleinen

Citygolf maakt van de stad, het dorp, de straat één groot (mini)golfterrein. Je legt je startmatje neer en mikt vanaf daar met een flinke zwaai op een standbeeld, fontein of boom. Voor wie al ongerust werd: de balletjes zijn zacht, dus toevallige voorbijgangers hoeven niet te vrezen voor hun leven. Citygolfen kan in verschillende steden en dorpen. Op het platteland is 'boerengolf' een alternatief voor wie niet zijn beste schoenen aangetrokken heeft, met een hele grote houten hamer en een voetbal. Je kan deze verfijnde sport o.a. beoefenen in Bocholt.

 

2. Blacklight-minigolf voor fluoliefhebbers

Minigolfen in het donker, dat klinkt als een rampzalig idee. Maar als je er blacklights aan toevoegt, wordt het geniaal: glow-in-the-dark-golf. Een psychedelische ervaring voor wie gek is op fluorescerende kleurtjes. Ga (wanneer de coronaregels dat toelaten) voor een potje fluogolf in o.a. Sint-Niklaas, HobokenMiddelkerke en Wevelgem

 

3. Snookergolf: niet sneu zonder keu

Zet een minigolfbaan op tafelpoten (inclusief brugjes, huisjes en andere pittoreske hindernissen) en vervang sticks door biljartkeus. Het resultaat is snookergolf. We kunnen er nog meer uitleg bij geven, maar je moet het vooral zelf beleven. Dat kan in Blankenberge of Kasterlee

 

4. Krolf = golf + croquet

In Scherpenheuvel-Zichem kan je krolfen: een mix tussen golfen en croquet (waarbij je een balletje door kleine poortjes moet krijgen), een oude sport waar men vroeger in adellijke kringen dol op was. Helemaal gratis, gewoon even aanvragen bij de lokale sportdienst. Ook in Liedekerke kan je op woensdag in het Pastoriepark gratis een initiatie vragen aan de vaste krolfers.

 

Toch zin om het 'echte werk' eens te proberen? In Kokszijde kan je tijdens de vakantie voor 5 euro een uurtje golfinitiatie volgen. Ja, ook kinderen!