U bent hier:

Mijn laatste keer... Horst

Mijn laatste keer... Horst

Kunst- en muziekfestival Horst vierde afgelopen weekend de laatste editie. En onze reporter was erbij. Voor de vijfde keer op rij sloot Lene haar festivalzomer af met Horst. En voor de vijfde keer op rij was ze helemaal verkocht.

Wat Horst wederom zo geweldig maakte? De idyllische locatie, het indrukwekkend beeldende kunstprogramma, twee handen vol muzikale ontdekkingen en drie speciaal voor de gelegenheid ontworpen danstempels. 

 

Horst is een plaatje

Tijdens het festival kon je om het uur een guided tour maken om het expo-luik wat beter te vatten. Een aanrader, want na zo’n uurtje met gids pasten de Horst-puzzelstukjes nog beter in elkaar. Van het grafisch ontwerp tot de in-situ werken: Horst was een plaatje. Letterlijk!

De lichtkunstenaars van ‘Children of the Light’ bewezen bijvoorbeeld dat een festival best zonder scherpe ledverlichting en strakke lasers kan. De verlichting rondom de vijver en het festival zelf bestond uit simpele peerlampjes. Dat kwam de idyllische locatie alleen maar ten goede.

 

Dansen, dansen en… dansen!

Het festival kreeg er voor de laatste editie een extra dag en podium bij. Toegegeven, drie dagen lang luisteren naar dj’s was voor mij een uitdaging. Een live-act hier en daar had niet misstaan op de affiche. En soms was die dreunende techno echt wel wat te experimenteel. Of er dan effectief drie dagen lang gedanst werd? Nou en of!

De combinatie van de namiddagzon, muzikale kleppers als Palms Trax en de gedachte dat het écht de laatste keer zou zijn, maakten het publiek op zondag uitzinnig. Lefto speelde nog een laatste thuismatch in de Forest Floor. Mr Scruff bracht soul en funk naar de Final Stage. Maar het echte finale feestje vond plaats in de Lakeside Dancers Club met favoriet Motor City Drum Ensemble. Zelfs de knipperende ‘peertjesverlichting’ danste mee op de muziek.

 

Conclusie?

De kasteelheren van Horst hebben het wederom voortreffelijk gedaan. Chapeau dat ze zowel het Japans architectuurcollectief Atelier Bow-Wow, kunstenaars als Sheila Hix, technoqueens als Avalon Emerson en koning van de disco ‘Motor City Drum Ensemble’ konden strikken.

 

Het kunstenparcours blijft toegankelijk tot 27 oktober.