U bent hier:

Mijn eerste keer... naar KANAL

Mijn eerste keer... naar KANAL

Dit weekend opende in de voormalige Citroëngarage in Brussel het langverwachte kunstencentrum voor hedendaagse kunst KANAL.

De nieuwe cultuurtempel ligt bijna letterlijk bij me om de hoek, dus het kriebelde al een tijdje om het museum te gaan ontdekken. Ik trok zaterdag met hoge verwachtingen naar de opening. En het was fantastisch!

 

Nieuwe hotspot

KANAL heeft tijdens het openingsweekend maar liefst 21.716 bezoekers ontvangen. Ik was dus niet alleen, maar dat stoorde me niet. Het gebouw leent zich met haar vier verdiepen uitstekend voor een luchtige expo. De voormalige Citroëngarage wordt in al haar ruwe facetten bij de tentoonstelling betrokken. De vele hellingbanen leiden je van burelen met een schrijfmachine van Broodthaers naar de showrooms waar metalen sculpturen de plaats van auto’s innemen. Het plaatje klopt gewoon.

 

KANAL BRUT

KANAL BRUT is de naam van de eerste tentoonstelling. Naast een 300 tal werken uit het Centre Pompidou kan je ook nieuwe werken van 10 Brusselse kunstenaars ontdekken. Zelf vond ik de installatie ‘Walk the chair’ -een vijftigtal plooistoelen met gebrandschilderde citaten van La Ribot die door het publiek mogen worden gebruikt- heel charmant. Je raakt maar niet uitgekeken, om elke hoek kan je weer iets nieuws ontdekken.

 

Wil je zelf ook naar KANAL?

Dat kan op alle dagen van de week (behalve dinsdag) vanaf 12 uur. Vrijdag en zaterdag kan je zelfs tot middernacht een bezoekje brengen. Het museum is tot juni 2019 open voor een proefjaar. Na die proefdraai gaat de garage voor minstens vier jaar dicht voor een grote renovatie.